Na čtvrtek 24. října je naplánována další konference o rodinné politice statutárního města Olomouce, už desátá v pořadí. V sále městského zastupitelstva se sejdou jako přednášející odborníci na téma mezilidské komunikace v rodinách a podají účastníkům z řad odborné veřejnosti a dalším zájemcům fundovaný pohled na to, jak a o čem spolu v současné době navzájem komunikují rodiče, prarodiče, děti a další členové rodin a také jaké nástroje k tomu používají.

Program konference slibuje pohledy na téma komunikace v rodinách jak po stránce sociálních vztahů, psychologie i z hlediska využití moderní techniky. Své příspěvky přednesou zástupci Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, Univerzity Palackého v Olomouci, poskytovatelů sociálních a příbuzných služeb pro rodinu a přislíbena je i účast odborníků z brněnského magistrátu a také z finského Tampere, s nímž město Olomouc pojí dlouhodobé partnerství.

Konference proběhne pod záštitou náměstkyně primátora statutárního města Olomouce Kateřiny Dobrozemské. Kromě odborného programu je v průběhu konference zajištěn i program doprovodný, pestré občerstvení a možnost pohlídání dětí účastníků. Podrobnosti k programu a přihlášení na konferenci budou dostupné na https://prorodinu.olomouc.eu.

15. července 2024 (po)