I když se Tomáš Kuchynka narodil až 2. ledna, přesto se stal prvním občánkem města Olomouce letošního roku. Nyní už i oficiálně přivítaným v obřadní síni olomoucké radnice. Vše nejlepší do života a hlavně spokojenou rodinu a pevné zdraví mu popřál také primátor Mirek Žbánek.

„Upřímně Tomášovi přeju, aby měl krásný a spokojený život a aby byl za pár let vzorem a oporou také pro svoje dvě starší sestřičky. A aby byl hrdým Olomoučanem, který si svoje rodné město zamiluje, a i kdyby ho třeba život zavál někam jinak, tak aby se sem vždy rád vracel,“ uvítal prvního letošního občánka v obřadní síni radnice primátor.

Prvenství roku 2024 bude Tomášovi připomínat dar Olomouce v podobě zlatého přívěsku se znakem města i finanční příspěvek, kterými město první občánky roku tradičně obdarovává. Ke gratulacím se připojili také sponzoři tradiční slavnostní události – Technické služby města Olomouce, Knihovna města Olomouce, Mateřské centrum teta Jolanka, Sigma Olomouc, MedicProgress, ZOO Olomouc, Globus a samozřejmě i komise pro občanské záležitosti, která každoročně slavnostní uvítání prvního miminka mezi občany Olomouce pořádá.

„Moc městu i všem sponzorům děkujeme, nejen za dárečky pro Tomáška, ale také za tuhle krásnou chvíli, kterou nám přichystali. Vážíme si toho a budeme na to určitě rádi vzpomínat,“ řekla Tomášova maminka Věra Kuchynková.

Krásné vystoupení si pro malého Tomáše a jeho rodinu připravily děti ze ZŠ Svatoplukova a z Příkaz.

14. března 2024 (čt)