Olomouc se i letos připojuje k Mezinárodnímu dni průvodců. O víkendu na zájemce a nadšence historie čeká řada poutavých komentovaných prohlídek.

I když mezinárodní den průvodů připadá na dnešek, 21. února, doprovodný program se obvykle odehrává o víkendu nejblíže tomuto dni. A v Olomouci tomu není jinak!

Na sobotu 24. února proto Informační centrum Olomouc připravilo hned několik komentovaných prohlídek. Zájemci budou mít možnost si zdarma prohlédnout olomouckou radnici včetně její 75 metrů vysoké věže a také Slavnostní freskový sál ve Fakultní základní škole Komenium. Na neděli 25. února si zajímavou prohlídku města připravil pro nadšence historie olomoucký průvodce Tomáš Kryl. „Zájemcům přiblížím Olomouc jako významné centrum Velkomoravského impéria, sídelní město údělných přemyslovských knížat a církevní metropoli Moravy,“ popisuje průvodce.

Mezinárodní den průvodců připadá na 21. února. V tento den v roce 1985 vznikla Světová federace turistických průvodců (WFTGA). Do oslav se každý rok zapojují další a další města, informační centra a kvalifikovaní průvodci, kteří pro zájemce připravují návštěvy památek a zajímavé prohlídky, a to většinou zdarma.

Více informací: 

21. února 2024 (st)