Mladí Olomoučané si v těchto dnech mohou atraktivním a zábavným způsobem osvěžit pravidla nakládání s využitelnými složkami komunálního odpadu. Besedy o správném třídění odpadů pro žáky druhého stupně základních škol a studenty nižšího stupně víceletých gymnázií mají formu talkshow.

„Neustále se snažíme zlepšovat podmínky pro třídění odpadů ve městě, zahušťujeme, rozšiřujeme a obnovujeme síť sběrných nádob. Ruku v ruce s těmito opatřeními ale musí fungovat také osvěta. Oslovili jsme základní školy a gymnázia s nabídkou besed s odborníky a populárními osobnostmi,“ popsal náměstek olomouckého primátora Otakar Bačák.

Bezmála tři a půl tisíce školáků ze šestých až devátých tříd a studentů nižších ročníků víceletých gymnázií zavítá tento týden do čtvrtka 30. března do sálu kina Metropol, kde se koná Talkshow o odpadech – pilotní série hodinových zábavných besed.

„Žáky čekají vtipná videa, rozhovory se zpěváky, herci či sportovci a zajímavé informace o odpadech,“ doplnil náměstek Bačák. Všichni také obdrží tematické propagační předměty a materiály.

Školáci se mohou těšit na zpěvačku a populární influencerku Adélu Zouharovou, herce a šéfa činohry Moravského divadla Romana Vencla nebo fotbalového obránce SK Sigma Olomouc Víta Beneše.

Besedy organizuje odbor městské zeleně a odpadového hospodářství a odbor školství ve spolupráci s neziskovou společností EKO-KOM a společností Eufour PR.

28. března 2023 (út)