Statutární město Olomouc se problematikou a podporou rodin a seniorů zabývá dlouhodobě, připravovaná Koncepce prorodinné politiky statutárního města Olomouce pro roky 2022-2024 je tak v pořadí již čtvrtým strategickým dokumentem v této oblasti.

Jelikož některé oblasti a aktivity má statutární město Olomouc podchycené a podrobněji zpracované v jiných sektorových koncepčních dokumentech, nejsou v nové koncepci z důvodu duplicity tyto aktivity uváděny, pouze je odkázáno na příslušný koncepční materiál. Jedná se např. o problematiku školství, dětských hřišť, cyklodopravu a další. Koncepce prorodinné politiky se tak zaměřuje především na následující oblasti:

  • oblast služeb pro rodiny;
  • oblast podpory harmonizace rodinného a pracovního života;
  • oblast prostoru přátelského rodinám;
  • oblast komunikace a spolupráce.

Návrhová část strategického dokumentu bude představena během veřejného projednání, které se uskuteční ve čtvrtek 10. 2. 2022 od 16 hod. Z důvodu nepříznivé epidemiologické situace proběhne v on-line prostoru prostřednictvím ZOOM pod odkazem https://us02web.zoom.us/j/84373543295?pwd=N09jNldMYmI5OUtEcTVUTWthT2NwUT09

Nápady, náměty a postřehy je možné zasílat prostřednictvím připomínkovacího formuláře do 11. 2. včetně na adresu [email protected].

Přílohy:

18. ledna 2022 (út)