Pro dobrou věc spojí síly SK Sigma Olomouc, iniciativa Děti dětem a tým Real Top Praha. Ligový fotbal má přestávku, což zmíněná trojice využije k uspořádání charitativního dne plného sportu s názvem Pomáhejme společně. Cílem je pomoci pěti rodinám, jejichž děti bojují se závažnými zdravotními problémy. Součástí dne bude turnaj Sigmund Cup pro fotbalové týmy do 11 let a také charitativní utkání týmu Real Top Praha proti vybraným osobnostem z řad Sigmy Olomouc a podporovatelů iniciativy Děti dětem. Akci podporuje i město Olomouc.

„Smyslem projektu je finančně podpořit pět rodin s dětmi, kteří bojují s nepřízní osudu. Lucinka, Tomík, Terezka, Natálka a Mikuláš trpí různými onemocněními a jsou odkázáni na každodenní pomoc jejich rodičů. Proto bychom rádi pozvali všechny dobré duše a fanoušky fotbalu, kteří by i v náročné covidové době chtěli pomoci druhým a dorazili za námi na Andrův stadion podpořit těchto pět malých dětí,“ řekl marketingový manažer Sigmy Olomouc David Holly.

Charitativní den začne v 9 hodin turnajem Sigmund Cup pro malé fotbalisty do 11 let. Turnaj, jehož partnery jsou Statutární město Olomouc, Olomoucký kraj a Mercedes-Benz Moravia, se bude konat na travnatých hřištích ve sportovním areálu v Řepčíně a zúčastní se ho 16 mužstev. V tuto chvíli přislíbili účast SK Sigma Olomouc, 1. FC Slovácko, FC FASTAV Zlín, MFK Vyškov, Jeseník, Šumperk, SFC Opava, FK Prostějov, FK Přerov a SK Hranice.

Program pokračuje v 17 hodin na Andrově stadionu utkáním osobností z týmu Real Top Praha, proti nimž se postaví známé tváře reprezentující iniciativu Děti dětem. Fanoušci uvidí například bývalé hráče Sigmy Davida Rozehnala, Martina Blahu, Michala Ordoše, Michala Kováře, Aleše Škerleho, Radoslava Látala, fotbalistu Mladé Boleslavi Vojtěcha Smrže nebo hokejistu Marka Peksu. Za Top Real Praha pak potvrdili účast hvězdy Petr Švancara, Karel Rada, Marek Heinz, Vladimír Šmicer, Marek Jankulovski, Adam Varadi, šéfkuchař Přemek Forejt nebo herec Jakub Štáfek.

Výtěžek z utkání Top Real vs. Sigma poputuje na konto všech pěti rodin. Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal již nyní, stačí kliknout na tento odkaz. Vstupenky jsou k dostání za symbolickou cenu 100 Kč a je možné je koupit na Tribunu Západ a Tribunu Karla Brücknera. Vstupné na Tribunu Jih do sektorů X a Y je pak stanoveno na 500 Kč. Tato tribuna bude uzavřená, ale virtuální vstupenky budou sloužit jako dobrovolný příspěvek pro všechny, kdo by Lucince, Tomíkovi, Terezce, Natálce a Mikulášovi chtěli věnovat větší částku.

Stejně jako během ligových utkání budou na stadion vpuštěni pouze diváci, kteří nevykazují klinické příznaky onemocnění covid-19, a kteří splňují, s výjimkou dětí do dovršení 6 let věku, podmínky bezinfekčnosti. Více informací.

2. září 2021 (čt)