Zcela novou atrakci má na letní sezónu olomoucký aquapark. Od soboty 3. července otevírá nový 3D Aktivity park. Herní komplex s kapacitou až 200 dětí, je přístupný samostatně, bez nutnosti návštěvy plaveckého areálu, nebo zdarma jako součást služeb, které aquapark svým návštěvníkům nabízí.

Moderní aktivity park stojí v místech, kde dříve bývalo málo využívané beachvolejbalové hřiště. Dominantou nového herního komplexu je velké 3D bludiště, dvě vzduchové trampolíny o rozměrech 10 x 14 metrů a 6 x 6 metrů i kiosek s pestrou nabídkou občerstvení a nové toalety. „Nabízíme zcela novou možnost vyžití nejen pro návštěvníky aquaparku, navíc o dost méně závislou na změnách počasí. Snažíme se tím rozšiřovat spektrum našich služeb, protože hlavně rodiče s dětmi u nás chtějí nejen odpočívat, ale trávit čas i aktivně,“ popisuje novinku ředitel aquaparku Dalibor Přikryl. Nový herní komplex najde své využití 8 až 10 měsíců v roce. Do aktivity parku je totiž možné přijít i zcela nezávisle na plaveckém areálu. „Je to možné díky novému vstupu přímo z parkoviště před aquaparkem, kde si návštěvník zakoupí samostatné vstupné. Pokud se ovšem během pobytu na hřišti rozmyslí a rozhodne se zůstat také na koupání, není problém. Stane se totiž automaticky součástí aquaparku a při odchodu na pokladně doplatí cenu vstupného,“ popisuje fungování areálu Dalibor Přikryl. Nové hřiště je pak samozřejmě možné využít zdarma v rámci vstupného do vnitřní i venkovní části aquaparku.

„Jsem rád, že vedení aquaparku přemýšlí ekonomicky a snaží se držet krok v nabídce svých služeb. Areál patří k jednomu z nejnavštěvovanějších cílů kraje a nový aktivity park bude určitě vhodně využíván jako doplněk i v době, kdy není tak vysoká poptávka po koupání,“ komentuje investiční náměstek primátora Martin Major. „Obstát v konkurenci a udržet dobrou návštěvnost by mohl v blízké budoucnosti zajistit i další rozvoj areálu na přilehlých pozemcích,“ naznačil další záměry náměstek Major.

Stavbu 3D bludiště zajišťovala společnost, která již má s realizací tohoto typu hřišť zkušenosti v jiných městech, např. v Hodoníně, Mostě nebo Mladých Bucích. Aquapark za novou atrakci zaplatil necelých 6 milionů korun, další 2 miliony pak vynaložil na vybudování související drobné architektury jako je stánek s občerstvením, toalety a posezení.

„Když nás vedení aquaparku koncem minulého roku seznámilo se záměrem vybudovat v areálu tuto novou atrakci, přivítali jsme to jako velmi strategické řešení. Posílí atraktivitu venkovního areálu i sportovní vyžití. A letos se nám navíc skvěle hodí do našeho konceptu kampaně ‚Léto na pohodu‘, kterou lákáme zejména tuzemské turisty k návštěvě Olomouce,“ vítá novinku náměstkyně primátora pro cestovní ruch a sport Markéta Záleská.

Co je 3D bludiště?

Labyrint z lanových prvků a dřevěných lávek jištěný sítěmi,

tři patra v různých výškách nad zemí,

trasy členěné podle náročnosti překážek,

stezky a vyhlídkové plošiny,

přestupové domečky s nejrůznějšími funkcemi,

a to vše bez složitého jištění a náročného školení.

1. července 2021 (čt)