Zoologická zahrada na Svatém Kopečku se pro veřejnost otevře ve čtvrtek 3. prosince od 9 hodin. Zahrada může své brány otevřít díky rozvolňování vládních opatření. Současně s ním bude potřeba respektovat počet návštěvníků v prostorách pokladen a v pavilonech.

„Předpokládáme, že kapacita mimosezónního období nemůže být téměř s jistotou překročena, i přesto je ale podle písemného usnesení vlády stanovena maximálním počtem osob, který se v daný okamžik smí setkat. V případě olomoucké zoo se jedná o 3 000 návštěvníků,“ uvádí mluvčí zoo Iveta Gronská. Současně bude potřeba respektovat počet návštěvníků v prostorách pokladen a v pavilonech. „V důsledku jejich odlišné výměry je tento počet různý a bude vyznačen při vstupu do dané budovy,“ doplňuje.

Pokladny do zoo budou otevřeny. Online mohou návštěvníci zakoupit dárkový poukaz - vstupenky s roční platností, či roční rodinné vstupenky na 10 jednotlivých vstupů. Z provozoven gastra se tradičně v zimním období otevře Restaurace Pod Věží, která se bude řídit pravidly nařízenými vládou.

Žádná z plánovaných akcí v měsíci prosinci se prozatím neuskuteční, kromě dárku v podobě dětského vstupného pro všechny návštěvníky na Štědrý den. „Neznamená to však, že vývoj situace nepřinese ještě nějaké změny. Proto, prosíme, sledujte naše webové stránky ,“ vysvětluje mluvčí zoo Gronská.

Více na www.zoo-olomouc.cz

2. prosince 2020 (st)