Letos poprvé si mohli senioři zasoutěžit se smíšenými rodinnými družstvy a zároveň podpořit dobrou věc formou charitativního běhu pro Paměť národa.

V sobotu ve Smetanových sadech vrcholila od 5 hodin příprava na běžecký a soutěžní den pro širokou skupinu obyvatel města Olomouce. V parku v Olomouci se mezi dvěma počasím nehezkými dny udělalo krásně a v tento den 11.5.2019 jsme měli připraven běh na podporu organizace Paměť národa a také soutěžení pro rodiny a seniory.

A byl to den úspěšný. Hlavního běhu pro Paměť národa, který odstartovana paní Ivana Plíhalová se zúčastnilo téměř 150 běžců, na rodinném běhu běželo přes 35 skupinek a dětského běhu se zúčastnilo přes 60 dětí.

Soutěže odstartoval primátor města Olomouce Miroslav Žbánek se svou náměstkyní Evou Kolářovou, byly také hojně využity a ostudu neudělaly. U registrace se sešlo více než 20 seniorských družstev a číselník registrovaných smíšených družstev se zastavil na čísle 113!

Mnoho ze soutěžících si odneslo ceny, které poskytl Olomoucký kraj, statutární město Olomouc, Decathlon, Aquapark, Sanasport a spousta dětí odešla s igráčkem v kapse. Na závěr přišel soutěžící pozdravit také hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Běžci hlavních běhů POZOR. Pokud se na fotografiích poznáte a navíc jste některý z vítězů běhu (první tři v rámci kategoriích na 5 a 10km) ozvěte se, máme pro vás ještě dodatečně ceny.

A na závěr to nejdůležitější, poděkování. Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, mediálně podpořili, apod.: Olomoucký kraj, Decathlon - Česká republika, Radio Haná, Agentura Forsberg, TV Morava, Zaparkuj - oživujeme veřejný prostor, Olomoucká Kaspv, Bulzajz - Win & Chill, Dalibor Trojan, Krajská rada seniorů Olomouckého kraje, Městská policie Olomouc, Bluesbar Garch, Restaurace Fontána, Paměť národa Střední Morava, AGE Centrum, Rodinné centrum Heřmánek, Sanasport, Výstaviště Flora Olomouc a.s., Technické služby města Olomouce, Aquapark Olomouc

A hlavně všem dobrovolníkům, kteří celou akci od brzkého rána chystali a odpoledne uklízeli.

Děkujeme i všem účastníkům akce, protože bez nich, by všechna ta práce byla zbytečná.

A srdečně děkujeme pánu Bohu za pěkné počasí, protože bez toho by to bylo pěkně na hovězinu

Klidně nám napište, jak se vám akce líbila :-)

15. května 2019 (st)