Čtrnáct olomouckých základních a mateřských škol se letos přihlásilo do soutěže ve zdobení vánočních stromečků na Výstavišti Flora. Každá škola mohla vlastnoručně vyrobenými ozdobami dekorovat jeden smrček.

„Rozmanitost výzdoby byla tak pestrá, že bylo těžké vybrat tři nejlepší, odborné porotě se to ale nakonec povedlo,“ komentoval výběr vítězů náměstek primátora Pavel Hekela. Do hodnocení se mohli zapojit i návštěvníci, jelikož po pátečním ukončení soutěže zůstaly nazdobené stromečky v pavilonu A.

Za nejhezčí považovala porota dekorace Fakultní ZŠ a MŠ Holečkova, druhé místo získala ZŠ Spojenců a na bronzové příčce skončila ZŠ a MŠ Gorkého. Zúčastněné třídy těchto škol získaly poukazy do aquaparku, zoo nebo na edukační program Muzea umění. Cenu diváků si letos odnesla MŠ Wolkerova v podobě poukaz na edukační program do Vlastivědného muzea.

K poukazům děti dostaly i dárkové balíčky z kavárny Opera a všichni účastníci soutěže se sejdou ještě jednou v lednu na filmovém představení Louskáček a čtyři říše v kině Metropol.

Soutěž ve zdobení vánočních stromů se letos konala potřinácté. Donedávna bývala na nádvoří radnice, loni se poprvé soutěžní klání přesunulo do pavilonu A Výstaviště Flora.

18. prosince 2018 (út)