Od roku 2014 využívají rodiče malých dětí coworkingové prostory Family Office Olomouc, které jim umožňují skloubit rodičovský a pracovní život. Pod jednou střechou mají rodiče k dispozici vybavenou kancelář s pěti sdílenými pracovními místy, vzdělávací místnost a psychologickou poradnu s možností využít hlídání dětí v přízemí budovy.

Celý projekt „family friendly“ coworkingového prostoru vznikal na základě osobních zkušeností a potřeb. Je mnoho rodičů malých dětí, kteří musí, potřebují nebo prostě chtějí pracovat při mateřské/rodičovské dovolené. „Přesně proto jsme založili v roce 2014 jedinečnou sdílenou kancelář Family Office Olomouc, kde je klientům k dispozici vybavená kancelář i vzdělávací a prezentační místnost pro 15 osob. Jedná se o podpůrný projekt pro rodiče, kteří chtějí „někde“ začít svoje podnikání, ale nemají dostatek prostředků na celoměsíční pronájem vlastních kanceláří,“ popsala zařízení koordinátorka centra Zuzana Hoferková.

V čem je vaše centrum originální?

Jedná se o unikátní projekt pro rodiče dětí, který reaguje na potřeby současných rodičů. Po Praze a Ostravě jsme tedy i v Olomouci rozšířili nabídku prorodinných služeb, tak aby mohly rodiny lépe slaďovat rodinný a pracovní život. Naším přáním je umožnit rodičům pracovat na pár hodin týdně i během mateřské/ rodičovské dovolené, pokud to tak cítí a chtějí. Je mnoho profesí, kdy opravdu nemůžete na 3 až 6 let „zmizet“, být bez kontaktu s profesí. Mnoho z nás se musí neustále vzdělávat. A s malými dětmi doma to jde někdy hodně těžko. Čím dál více maminek také během MD/RD začíná s vlastním podnikáním, plní si své sny a přeje si, aby je jejich talent jednou uživil. I pro tyhle rodiče jsme tu, aby u nás mohli začít. Současně nabízíme přednášky a semináře vedené zkušenými lektory, témata setkávání vychází z potřeb rodičů.

Jaké máte plány do budoucna?

V současné době dokončujeme úpravy v menší konzultační místnosti v prostorách Family Office Olomouc, kde chceme nabízet místo pro konzultace „mezi 4 očima“. Opět tak reagujeme na potřeby našich klientů, kteří si žádají prostor v soukromí. I nadále máme cíl dovybavovat a modernizovat pracovní prostory. Naším přáním je, aby se klienti i dál u nás cítili příjemně a načerpali tak nové síly pro náročný život s malými dětmi..

Vnímáte město Olomouc jako město pro rodinu?

V čem by se mohlo zlepšit? Určitě si velice vážíme podpory města Olomouce, díky které se nám podařilo projekt Family Office Olomouc uvést do života. Spolupráce s městem Olomouc a dalšími organizacemi (ziskovými i neziskovými) je pro nás zásadní. Jsme rádi, že náš coworkingový prostor je vnímán jako důležitá služba pro rodiny ve městě Olomouci.

Webové stránky: www.familyofficeolomouc.cz

6. října 2018 (so)