V obchodním centru Olomouc City na výpadovce na Hradec Králové se nachází dětské herní centrum Amazonie. Nabízí dětem nekonečný proud zábavy v podobě řádění v obří průlezce, skákacím hradu, balónkovém bazénu a mnoha dalších atrakcích. Rodiče ocení posezení v kavárenské části, kde si mohou vychutnat občerstvení, jako křupavé pannini či pizzu přímo z pece, s výhledem na dovádějící děti. Pokud potřebují v klidu nakoupit, mohou svěřit dítě do hlídacího koutku Tarzánek a o děti se postará vyškolený personál. Na otázky odpovídal manažer OC City Olomouc Zdeněk Volf.

V čem je Amazonie výjimečná?

Amazonie každý měsíc chystá program, kde najdete dílničky pro šikovné ručičky, různé soutěže, malování na obličej a větší akce s animátorem nebo agenturou. Děti mohou zažít Divočinu, Show s maskoty, Karneval, Oslavy nového roku, Velikonoce, Dračí jízdu, Turnaje, Mikuláše na ruby a mnohem, mnohem více. Originální jsme v tom, že rodiče mají vstup zdarma a mohou v klidu využít služeb restaurace a kavárny. Originální a výjimečný je i prostor herny, který je z velké části prosklený, a tím pádem působí vzdušně a nestísněně.

Jaké máte plány do budoucna?

V měsíci červnu byla nově otevřena venkovní terasa, kde plánujeme další rozšíření aktivit pro děti. Důvodů k návštěvě Amazonie je zkrátka mnoho.

Vnímáte město Olomouc jako město pro rodinu? V čem by se mohlo zlepšit?

Je dobře, že se statutární město Olomouc rozhodlo aktivně uchopit problematiku dotýkající se rodin žijících na jeho území a vytvářet městský prostor přátelský rodinám. Ve městě se koná mnoho kulturních a zábavných akcí s programem právě pro děti a i my chceme prostřednictvím naší Amazonie pomoci rodinám v trávení volného času.

5. září 2018 (st)