Areál olomouckého aquaparku se nachází na vyvýšeném místě nad městem, na ploše více než 30 000 m2. Své brány otevřel v roce 2009 a za téměř 10 let se stal oblíbeným cílem pro mnoho návštěvníků a milovníků plavání, vodních atrakcí, sportovních aktivit a relaxace. V roce 2017 byl aquapark třetím nejnavštěvovanějším místem v kraji – svůj čas tu trávilo přes 211 000 lidí. Na otázky odpovídal manažer aquaparku Dalibor Přikryl.

V čem je vaše nabídka pro rodiny jedinečná?

Velkou výhodou je možnost celoročního provozu a komfortní parkování zdarma přímo u areálu. Navíc se jedná o bezpečně koncipované komplexní zařízení. Znamená to, že dohled nad dětmi je přehledný, rodiče vidí z jednoho místa jak na pohyb dítěte ve vodě, tak například na schodiště k tobogánům nebo dojezdy atrakcí. Další velkou výhodou je dopad z atrakcí do hluboké vody – cca 1,20 m. Díky tomu nedochází ke zraněním z případného méně kontrolovaného dopadu. I díky tomu je úrazovost minimální. V aquaparku aktivně pracujeme už s těmi nejmenšími dětmi. Jedná se o různé programy, jako je například předplavecká výuka pro mateřské školy, individuální kurzy plavání – i pro handicapované děti. Dětem se věnujeme nejen ve vodě, ale i na suchu v dětském koutku, který je také využíván pro pohybové aktivity rodičů s dětmi. Pro děti je otevřena i wellness zóna, kdy už dnes saunujeme vybrané děti z MŠ, abychom zdravý způsob života v dětech pěstovali odmala.

Jaké máte plány do budoucna?

Naše aktivity budou směřovat do oblasti herních aktivit mimo vodu. Zvažujeme rozšíření oblíbeného dětského koutku v přízemí aquaparku a chystáme další atrakci – lanovou stezku nad bazénem ve vnitřním areálu. Samozřejmě budeme pracovat i s programovou nabídkou podle segmentu našich návštěvníků a rozvíjet aktivity v oblasti wellness zóny.

Vnímáte město Olomouc jako město pro rodinu? V čem by se mohlo zlepšit?

Myslím, že nabídka města Olomouce je lákavá a oslovuje rodiny z celé Moravy i vzdálenějších regionů. Vidíme to na skladbě našich návštěvníků. Aquapark a zoologická zahrada jsou primární lákadla. Ale najdou se i další. Z našeho pohledu vnímám pozitivně podporu města Olomouce v oblasti zdravého pohybu dětí a jejich rozvoje ve školním věku. Již pátým rokem nás statutární město podporuje v rámci společných projektů, jako je Aquatuber /pro 1. stupeň ZŠ/ nebo Záchranářská akademie /pro 2. stupeň ZŠ/.

5. září 2018 (st)