Užít si krás Olomouce poněkud netradičně? I to je jeden z důvodů proč se s dětmi zapojit do městské letní soutěže Hledej želvu. Jejím cílem je na území města najít památky a zajímavé stavby pomocí indicií.

Hra má dvě kola, která trvají dva týdny. V každém kole je symbolem želvy označeno pět památek či objektů. Hledání památek napomáhá zveřejňování indicií, které naleznete na facebookových stránkách a na www.hledejzelvu.cz.

Spoluautorem hry je vedoucí oddělení kultury olomouckého magistrátu Radim Schubert. „Vymysleli jsme ji spolu s kamarády před šesti lety. Mezi lidmi má stále kladný ohlas a účastníků bývá na stovky,“ uvedl Schubert.

Účastníci hry zasílají na e-mail [email protected] fotografie památek označených symbolem želvy. Tyto fotografie jsou zveřejněny na Facebooku a po skončení daného kola je tam zveřejněn i seznam výherců.

Na hráče čekají zajímavé ceny, nevšední zážitky, jako je například speciální procházka olomouckými památkami s průvodcem, případně volné vstupy na akce spolupořádané statutárním městem Olomouc.

První kolo trvá do 21. srpna, druhé má termín od 22. srpna do 4. září.

8. srpna 2018 (st)