3. 12. 2019     9:45 - 10:45

Katedra psychologie a patopsychologie PdF UPOL zve na přednášku: "Copak nevíš, kdo jsem? Jak si zachovat zdravý rozum v době, která přeje narcisismu, necitlivosti a nevychovanosti."



Přednáška dr. Durvasuly nabídne zajímavý a ucelený přehled o problematice narcismu. Narcismus přitom odlišuje od „duševní nemoci“ a považuje jej za vzor chování, které je ve společnosti stále více akceptované. Ve své přednášce se dále zaměří na dopad těchto vzorů na vztahy, ať již se jedná o vztahy partnerské, rodinné, přátelské, či profesní.



Dr. Ramani Durvasula působí jako klinická psycholožka v soukromé praxi a zároveň vyučuje psychologii na California State University v Los Angeles. Jako hostující profesorka spolupracuje také s jihoafrickou University of Johannesburg. Dr. Durvasula je autorkou moderního manuálu o přežití Should I Stay or Should I Go: Surviving a Relationship With a Narcissist(Post Hill Press) a You Are WHY You Eat: Change Your Food Attitude, Change Your Life(Globe Pequot Press) Její články jsou vydávány v recenzovaných odborných periodicích a konferenčních sbornících. Dr. Durvasula zaměřuje svou klinickou, akademickou a poradenskou činnost na etiologii a dopad vysoce konfliktních, náročných, antagonistických stylů osobnosti na lidské vztahy, duševní zdraví a společenské očekávání. V roce 2019 bude vydána její nová kniha s názvem Don’t You Know Who I Am: Staying Sane in an Era of Narcissism, Entitlement and Incivility (Post Hill Press).



Dr. Durvasula absolvovala magisterský a doktorský program Psychologie na University of California v Los Angeles. Jako komentátor a konzultant se podílela se na tvorbě psychologicky zaměřených programů téměř na všech hlavních televizních stanicích stejně jako v rozhlasových, tiskových a internetových médiích. V současné době je hostem podcastu Sexual Disorientation, který se neortodoxním a autentickým způsobem zabývá zmateným světem lásky, pohlaví a vztahů. Dr. Durvasula je rovněž zapojena do vládních programů a její výzkum v oblasti poruch osobnosti a zdraví je financován vládní institucí National Institutes of Health již 10 let. Dr. Durvasula je přesvědčená, že narcismus a technologie změnily naši kulturu a vztahy a snaží se nabídnout nový pohled, jehož prostřednictvím by bylo možné tyto změny úspěšně zvládnout.



Z přednášky se bude pořizovat záznam.



 



 




 Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, Žižkovo nám. 5, 771 40 Olomouc

 Pedagogická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci