Závěrečné kvalifikační a především finálové kolo soutěže, kterou letos vyhlásilo městské dopravní Centrum Semafor, čeká na poslední nadšené účastníky. Soutěž SPECIALIZED GRAND PRIX SEMAFOR vyvrcholí ve čtvrtek 21. září. Hlavní cenou pro vítěze finále je nové, super vybavené, dětské jízdní kolo Specialized.

„Poslední kvalifikační kolo soutěže začíná v15 hodin, v 16 hodin se pojede finále a vítěze vyhlásíme zhruba v 18 hodin. Novým hlavním partnerem akce se letos stal Specialized Concept Store Olomouc, který věnoval hodnotné ceny včetně hlavní ceny pro celkové vítěze finále,“ popisuje manažer Centra Semafor Josef Línek.

Soutěží klání startuje na dopravním hřišti Centra Semafor poblíž olomouckého plaveckého stadionu v 15 hodin. Účastnit se může soutěžní tým skládající se z osoby starší 15 let a dítěte mladšího 15 let. „Tým musí absolvovat čtyři soutěžní disciplíny - teoretický test, jízdu zručnosti, základy poskytování první pomoci a praktickou jízdu na kole nebo koloběžce podle pravidel na dopravním hřišti,“ vysvětluje Josef Línek.

Během akce, která je pořádána v rámci Evropského týdne mobility, je pro návštěvníky připraven i bohatý doprovodný program. Představí se Městská policie Olomouc, Fakulta tělesné kultury s aplikovanými pohybovými aktivitami pro hendikepované či Lanové centrum Proud. Na návštěvníky čekají zábavné atrakce typu handbikes a vrtikola i další zajímavosti.

Více na www.olomouc.eu/semafor

20. září 2017 (st)