Centrum Sluňákov v Horce nad Moravou chystá akci, která zaměstná neposedné ruce všech kutilů, ale i těch méně zručných šikulů. Tvořivý den se uskuteční v sobotu 18. února od 10.00 hodin. Vstup je zdarma.

„Ať jsou ruce jakékoliv, hodně toho dovedou. Svou zručnost si děti prověří třeba u výroby dřevěné panenky, kde bude potřeba řezat, stříhat nebo lepit. V kotlíku nad ohněm si uvaří jablečný kompot, který nabídne zkoušku v krájení a míchání. Pomocnou ruku podají děti všem ptáčkům, při stavění dřevěné budky a výrobě krmítka,“ popisuje program koordinátorka dne pro veřejnost Michaela Pavlíková.

Kromě řady tvořivých úkolů se mohou děti i rodiče vydat na báječný výlet do světa dinosaurů s divadelním představením O pračlovíčkovi z repertoáru olomouckého Divadla Tramtarie. Na tvořivém dni se podílí Pevnost poznání, Rodinné centrum Heřmánek a Česká společnost ornitologická.

Sluňákov, který vznikl a rozvíjel se díky podpoře města Olomouce od roku 1992, nabízí své aktivity pro školy, učitele, rodiny s dětmi a další širokou veřejnost v moderním nízkoenergetickém domu na okraji Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví v Horce nad Moravou. Dům obklopuje unikátní přírodní galerie s názvem Dům přírody Litovelského Pomoraví, kde mohou návštěvníci i účastníci programů prožívat nevšední zážitky setkání s lužní krajinou.

Více na www.slunakov.cz

16. února 2017 (čt)