Svátky města Olomouce se i letos pojí s možností projít si budovu historické radnice a příležitostí setkat se s představiteli samosprávy. Olomoučanům a návštěvníkům města se radnice otevře v sobotu 4. června.

„Společně se svými kolegy v sobotu přivítáme občany v rámci dne otevřených dveří. Osobně se na setkání s občany moc těším. Většinou s sebou totiž tyto příležitosti nesou mnoho podnětných návrhů a diskusí, jak Olomouci pomoci být ještě příjemnějším místem k životu,“ je přesvědčen primátor Antonín Staněk.

Zájemci o debatu s primátorem, která je plánována v čase od 10 do 12 hodin a od 14 do 15 hodin, si mohou termín rezervovat prostřednictvím e-mailu na adrese [email protected] nebo telefonicky na čísle 585 513 262. Odpovědi na dotazy či podněty poskytnou také náměstci primátora Pavel Urbášek a Filip Žáček.

Otevřená radnice nabídne zájemcům i letos příležitost nahlédnout do prostor budovy olomoucké radnice včetně reprezentačních prostor a radniční věže. Klasické turistické prohlídky, které se uskuteční od 10 do 15 hodin doplní expozice, která představuje čtyři nejvýznamnější historické představitele Olomouce. Olomoučané se tak mají možnost obeznámit s osobnostmi starostů Franzem Kreimlem, Karlem Brandhuberem, Josefem von Engel a Richardem Fischerem, a shlédnou i doklady z jejich působení v čele města.

Návštěvníkům bude i tentokrát, kromě hlavního vchodu, umožněn netradiční vstup do budovy radnice také přes schody jedinečné renesanční lodžie.

Web: svatkymesta.olomouc.eu

27. května 2016 (pá)