První ročník akce V PARKU TO ŽIJE! se vedení a pedagogům Základní školy Svatoplukova 11, Olomouc povedl zahájit ve velkém stylu  Počasí bylo opravdu vymodlené a dodávalo pohodovému dni správnou jarní atmosféru. Všichni návštěvníci byli nejdříve překvapeni, že nemusí sbírat nikde žádná razítka na kartičky a projít všechna stanoviště, ale posléze museli uznat, že právě ta volnost a svoboda, setrvat celou dobu na stanovišti, kde je jim nejlépe, má něco do sebe.

A že opravdu bylo z čeho vybírat!

Vedení školy a pedagogům se podařilo zajistit ty nejlepší trenéry/sportovce/šampiony, které Olomouc zná :o) Přišli je podpořit kluci ze slackline Olomouc, parcouristé, kteří trénují v tělocvičně školy každé úterý od 15:30h, studenti a pedagogové z FTK Olomouc – těm všem patří velký DÍK! Dalšími stanovišti bylo třeba žonglování, fotbal, frisbee anebo opičí dráha v režii pedagogů školy a jejich přátel. Také malování na obličej bylo pro děti velkým lákadlem a těšilo se velké účasti.

Avšak největší atrakcí s nejdelší frontou bylo „stanoviště“ pana ředitele školy, který celou dobu trpělivě vozil děti na kole ve vozíčku. Myslíme, že se i daleko za Olomoucí bude šířit věhlas o šikovnosti a nápaditosti vedení a pedagogů školy, že jsou nejspíš jedinou školou na světě, která má takového pana ředitele sportovce/vytrvalce/kamaráda dětí :o)

Škola hrou, hodně pohybu venku a lidé lidem, toť novodobé motto první komunitní školy ve městě, která se úspěšně rozvíjí od roku 2016.

Komu to letos uteklo, příští rok neváhejte!

2. května 2018 (st)