V MŠ je umístěno 104 dětí. Cílem je zabezpečit všestranný harmonický rozvoj dětí v souladu s jejich věkovými možnostmi a zvláštnostmi tak, aby byly schopné úspěšně se začlenit do života po odchodu do vzdělávacího procesu na základní škole.



Tato školka spadá pod MŠ Kapitána Nálepky 10 Olomouc. Před objektem se nenachází žádné vyhrazené parkovací stání. Přistup ke hlavnímu vchodu tvoří asfaltová silnice s mírným podélným sklonem do 6% a příčným sklonem do 9%. Před hlavním vchodem se nachází 10 schodů s výškou jednoho schodu 15 cm a hloubkou 32 cm. Po levé straně vchodových dveří s nachází ve výšce 135 cm od země interkom. Dveře jsou zde jednokřídlé, mechanické se směrem otevírání ven a průjezdovou šířkou 90 cm. Tímto vchodem se vejde do prostorného přízemí, ve kterém se nachází šatny, třídy, kancelář pro personál školky a umývárny spolu s WC. Dveře do šaten i tříd mají průjezdní šířku 80 cm. Dveře do umývárny mají také průjezdní šířku 80 cm, ale dveře do WC již jen 60 cm. Z přízemí vede druhý vchod na verandu a zahradu. Dveře u tohoto vchodu jsou dvoukřídlé, s průjezdní šířkou hlavního křídla 80 cm a vedlejšího také 80 cm. Z verandy vede 5 schodů do zahrady. Každý schod má na výšku 15 cm a hloubku 32 cm.

Z přízemí do prvního patra vede schodiště o šířce 150 cm s 25 schody a výškou jednoho schodu 15 cm a hloubkou 32 cm. Výtah či plošina k překonání schodiště zde nejsou. V prvním patře se nachází také třídy spolu s běžnými WC a umývárnou.

Vzhledem k absenci bezbariérového vchodu, výtahu či plošiny k překonání rozdílu mezi patry a upraveného WC je tato MŠ zařazena do kategorie nepřístupných objektů.

Doplňující informace k přístupnosti

Objekt nepřístupný    Úzké dveře nebo průjezdy Schody Standartní toaleta

Fotografie
Na Bystřičce 24
779 00 Olomouc
telefon: (+420) 585 222 920
e-mail: [email protected]
web: http://www.mskptnalepky.cz