Základní škola pro 460 žáků s družinou a jídelnou. K dispozici jsou sportovní, výtvarné, přírodovědné, keramické, jazykové a taneční kroužky. Pořádáme den s Integrovaným záchranným systémem, školu v přírodě, karnevaly, zahradní slavnosti, lyžařské výcviky, Den Země a poháry.

Provozní doba sportovního areálu při ZŠ Holice

měsíc pracovní dny víkendy a svátky
Duben 15.00 – 19.00 9.00 – 19.00
Květen 15.00 – 20.00 9.00 – 20.00
Červen 15.00 – 20.00 9.00 – 20.00
Červenec 9.00 – 20.00 9.00 – 20.00
Srpen 9.00 – 20.00 9.00 – 20.00
Září 15.00 – 19.00 9.00 – 19.00
Říjen 15.00 – 18.00 9.00 – 18.00



Škola přijala v minulosti jednoho vozíčkáře, kvůli kterému se upravovala budova 1. stupně. Úprava spočívala ve vybudování rampy u vedlejšího vchodu do budovy. Tento žák zde chodil do školy jen na první stupeň.

Do budoucna se chystají velké úpravy i hlavní budovy s ředitelnou. Hlavní vchod bude bezbariérový, bude vybudována rampa přes schody v zádveří. Dále bude vybudován výtah do druhého patra a bezbariérové WC.

Vstup a interiér

Budova má dvě patra, která spojuje schodiště. Hlavní vstup do budovy je přístupný, přístup ke dveřím je bezproblémový. Před školou chybí parkovací místo pro vozíčkáře. Dveře do budovy mají dostatečný rozměr, avšak ihned v zádveří se nachází 8 schodů. Před dalšími dostatečně širokými dveřmi se nachází interkom. V budově bez výtahu je schodiště, tudíž je budova nevhodná pro vozíčkáře. Šatny mají nedostatečný manipulační prostor. Jídelna je pro vozíčkáře přístupná, avšak manipulační prostor mezi stoly je velmi malý. V budově je standardní toaleta. Do budovy vede ještě jeden vedlejší vchod, ale je málo používaný a ke dveřím vedou 3 schody.

BUDOVA – budova pro 1. stupeň, budova je částečně přístupná

Vstup a interiér

Budova má opět dvě patra spojená schodištěm. K hlavnímu vchodu vede jeden schod a za ním je dostatečný prostor k manipulaci. U dostatečně širokých dveří je přístupný interkom. Za dveřmi jsou 3 schody a za nimi následují šatny. Mezi šatními skříňkami je dost místa na průjezd vozíku. Tato budova má vybudované WC pro vozíčkáře, kde je vše podle norem. Jedinou výtkou byl toaletní papír, který nebyl v dostatečném dosahu ze záchodové mísy. Dveře do tříd mají dostatečnou šířku s prahem do dvou centimetrů. Budova má bezbariérový vedlejší vchod. Ke vchodu vede 3 metry dlouhá přímá rampa s nekluzkým povrchem a zábradlím z obou stran. Dveře jsou jednokřídlé se šířkou přes 90 centimetrů.

BUDOVA − družina, budova je částečně přístupná

Vstup a interiér

Budova dvoupatrová, do druhého patra vede schodiště. Hned u dveří hlavního vchodu je umístěn schod. Dveře mají dostatečnou šířku a vedle nich je interkom. Za dveřmi je sice dostatečný prostor, ale následuje 5 schodů. V šatnách je dostatečný manipulační prostor. WC v budově je standardní a dveře do kabinky s toaletou mají šířku pouze 60 centimetrů. Dveře do tříd mají šířku dostatečnou s prahem do dvou centimetrů. Do budovy vede bezbariérový vedlejší vchod s rampou dlouhou něco přes 5 metrů. Rampa je opatřena oboustranným zábradlím s madlem. Ke dveřím však vede jeden schodek a dvoukřídlé dveře se musí otevřít celé, aby projel vozíčkář. Dveře vedou přímo do jedné ze tříd, kde je velmi malý manipulační prostor mezi lavicemi.

Doplňující informace k přístupnosti

Objekt nepřístupný    Úzké dveře nebo průjezdy Schody Standartní toaleta

Fotografie
Náves Svobody 41
779 00 Olomouc
telefon: (+420) 585 313 636
e-mail: [email protected]
web: http://www.zsholice.cz