Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci je situována v blízkosti historického centra města Olomouce, ve Smetanových sadech, kde přímo sousedí se sbírkovými skleníky Výstaviště Flora Olomouc, a.s. Nachází se v ochranném pásmu městské památkové rezervace, na ulici příznačně pojmenované "U Botanické zahrady".

Sbírky reprezentují jak květenu olomouckého regionu, České republiky a střední Evropy, tak rostliny ostatních kontinentů, zejména Asie a Ameriky. Půvab jednotlivých partií zahrady umocňují zajímavé exempláře dřevin, které se v současných sadovnických výsadbách již nepoužívají a stávají se tak pěstitelskými raritami.

Botanická zahrada je veřejnosti přístupná od dubna do října, denně, mimo sobot, nedělí a státních svátků. V sezóně je navíc otevřeno také každý první víkend v měsíci a příležitostně i jindy.

Návštěvu mimo uvedenou dobu lze dohodnout e-mailem nebo telefonicky. Hromadné exkurze je vhodné ohlásit předem – na požádání je možné poskytnout i odborný výklad.

Otevírací doba

říjen - duben 8:00 - 16:00
květen - září 8:00 - 18:00



U Botanické zahrady, Smetanovy sady, u sbírkových skleníků
779 00 Olomouc
telefon: +420 585 634 832
e-mail: [email protected]
web: http://garden.upol.cz