Srdečně zveme na 9. ročník konference k rodinné politice města Olomouce. Konference se uskuteční ve čtvrtek 19 října 2023 od 9:00 do 14:30 hod. ve velkém zasedacím sále na ul. Hynaisova 10, Olomouc. Letošním tématem jsou „Náhradní rodiny v turbulentní době“.

Svou účast nám přislíbila senátorka Parlamentu České republiky JUDr. Daniela Kovářová a PhDr. Miloslav Macela z Ministerstva práce a sociálních věcí. Na konferenci se dozvíme, jak je to s náhradní rodinnou péčí ve městě Olomouci optikou doprovázejících organizací, zazní informace o vrstevnickém doprovázením, budou prezentovány zkušenosti s náhradními rodinami v rané péči, zazní i informace o transformaci pobytových služeb pro ohrožené děti v Olomouckém kraji a mnoho dalšího. Doprovodný program konference zajišťuje Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce, o.p.s., a Nakladatelství PORTÁL, s.r.o. Hlídání dětí v místě zajišťuje Rodinné centrum Provázek. Na konferenci je možné přihlásit se na adrese https://aktivni.olomouc.eu, zde je rovněž nutné zadat požadavek na hlídání dětí.

Aktivita je podpořena Ministerstvem práce a sociálních věcí v rámci národního dotačního titulu Obec přátelská rodině a seniorům 2023.

29. srpna 2023 (út)