25. 3. - 20. 5. 2024   

Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci vyhlašuje 15. ročník soutěže Podnikavá hlava a hledá nejlepší podnikatelský nápad. Podnikavá hlava motivuje studenty a začínající podnikatele proměnit nápad v podnikání, odstartovat vlastní byznys a oslovit investory.



Přihlášky do soutěže je možné podávat do 20. května a na vítěze čeká hlavní cena 50 000 Kč, poradenství a konzultace s mentory v hodnotě 130 000 Kč, roční pronájem pracovního místa v Element Coworkingu nebo sleva 50 % na roční pronájem kanceláře.



Speciální kategorie "Podnikatel z UP" je určena vítězům kteří jsou zároveň studenty nebo zaměstnanci UP a přinese dalších 5000,- Kč.



Harmonogram:

25. 03. Start soutěže a otevření registrace příspěvků

20. 05. Uzávěrka přihlášek soutěžních nápadů

30. 05. Zveřejnění TOP 10 finalistů

07. 06. Finále soutěže a oficiální vyhlášení výsledků



Finále soutěže:

Do finále soutěže 7. června postoupí 10 nejlepších soutěžících. Ti představí své projekty před odbornou porotou, která vybere ten nejlepší. Pro finalisty je navíc připraven praktický workshop o aktuálních trendech v marketingu.



Více o soutěži: https://www.podnikavahlava.cz/

Pravidla: https://www.podnikavahlava.cz/pravidla



Tato soutěž je realizována v rámci projektu Podpora podnikavosti, který je součástí Národního plánu obnovy, komponenty 1.4. Digitální ekonomika a společnost, inovativní startupy a nové technologie, financovaného z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Finanční podporu poskytli hlavní partneři soutěže Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Inovační centrum Olomouckého kraje. Marketingovou propagaci soutěže zajištuje Marketingová agentura Arrow Marketing.



Záštitu soutěži Podnikavá hlava udělili:

- rektor UP prof. MUDr. Martin Procházka, Ph.D.

- primátor statutárního města Olomouc Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

- náměstek hejtmana Olomouckého kraje Ing. Jan Šafařík, MBA




 Pevnost poznání Olomouc

 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci