V předstihu, už ve středu 27. dubna, se odehrálo v Domově pro ženy a matky s dětmi v Holečkově ulici tradiční pálení čarodějnic. Zábavného odpoledne pro děti, plného her, soutěží a tanců se letos poprvé účastnily i maminky s dětmi z Ukrajiny. Azylový dům totiž už od začátku března poskytuje zázemí desítkám uprchlíků před válkou.

„Všem zúčastněným se čarodějnické odpoledne líbilo a zvláště závěrečné opékání špekáčků,“ uvedla vedoucí azylového domu Marie Zavadilová. Program a aktivity zajišťovali již tradičně sami pracovníci domova, který sídlí v Holečkově ulici 7. Zapojil se ale i další subjekt, konkrétně potravinová banka. „Zvláštní poděkování patří Potravinové bance Olomouc za poskytnutí potravin a nápojů, které jsme použili na sladký balíček pro děti a na drobné občerstvení pro všechny zúčastněné,“ dodala Marie Zavadilová.

Krásné počasí přispělo k úspěchu tradiční akce, která tentokrát přispěla i ke sblížení klientek azylového domu a maminek, žen a dětí z Ukrajiny, které nalezly dočasné útočiště v tomto zařízení.

2. května 2022 (po)