Jezdíte rádi na kole a chtěli byste pomoct dobré věci? Udělejte si v sobotu 31. července cyklovýlet ze Štěpánova po krásách Hané. Výtěžek z této charitativní cyklojízdy poputuje nadačnímu fondu Na kole dětem, který pomáhá onkologicky nemocným dětem.

Charitativní cyklojízda s názvem Na kole dětem Ze Štěpánova po Hané startuje v sobotu 31. července v 9:30 ode místní restaurace Sokolovna. „Trasu jsme volili tak, aby účastníci akce poznali co nejvíce krás naší Hané a protože je skutečně krásná, věříme, že se budou chtít na tato místa znovu co nejdříve vrátit,“ říká organizátor dobročinné vyjížďky Milan Kolomazník, který program připravil společně se svojí ženou. Záštitu nad celou akcí převzal primátor města Olomouce Mirek Žbánek.

„Jsem moc rád, že podobné akce v Olomouci lidé pořádají. Bylo by samozřejmě lepší, kdyby charita pro nemocné děti vůbec vznikat nemusela, ale bohužel je osud k některým už velmi malým dětem nemilosrdný, a tak je každá pomoc potřebná. A dobročinné akce, které navíc vytáhnou rodiny do přírody, za sportem a zdravým pohybem, ty si určitě zaslouží podporu,“ říká primátor města Olomouce Mirek Žbánek.

Sobotní trasa začíná ve Štěpánově u Sokolovny, pokračuje do Litovle, kde bude na náměstí první zastávka. Následuje Arboretum Bílá Lhota, kde účastníci zasadí strom pro nadaci, poté hrad Bouzov, Javoříčko (zde zasadí další strom, tentokrát k uctění památky vypálení obce), zámek Náměšť na Hané, Olomouc Horní náměstí a zpět do Štěpánova.

„Zastávky budeme dělat zhruba půlhodinové, v čele pelotonu pojede Josef Zimovčák na vysokém kole. Zúčastnit se může každý a délku trasy si také vybrat podle svých představ a možností,“ vysvětluje Milan Kolomazník.

Souběžně s touto cyklojízdou bude ve Štěpánově probíhat sportovně kulturní den pro celou rodinu. Vystoupí zde Michal Nesvadba, Železný Zekon, folklorní soubor Hanačka, kapela Acoustic Lumen, parkour Ostrava ADD lead nebo ženský pěvecký sbor Bobule. Děti i rodiče se můžou zúčastnit mnoha připravených her, pro nejmenší bude na místě skákací hrad a spousta další zábavy.

28. července 2021 (st)