Pravděpodobně vinou záměny trvalého a přechodného bydliště maminky vznikla hned v začátku roku poměrně kuriózní situace kolem vítání prvního miminka letošního roku. Po zapsání miminka do matriky však už stoprocentně víme, že prvním miminkem narozeným v Olomouckém kraji i v Olomouci je Natálka Tihelková, která přišla na svět hned 12 minut po silvestrovské půlnoci.

Malá Natálka je druhým dítětem své maminky Nikol Dreslerové. A stejně jako ona, tak i její tříletý bratr Tomáš se narodil v olomoucké porodnici. „Všechno je tady perfektní. Byli jsme naprosto spokojeni už poprvé, takže i u druhého dítěte byla volba porodnice jasná,“ řekla šťastná maminka. Jedněmi z prvních gratulantů byli v sobotu 2. ledna primátor města Olomouce i hejtman Olomouckého kraje.

„Ačkoli jsme měli původně informace, že prvním občánkem města Olomouce pro rok 2021 je jiná holčička, nyní už víme, že jím je malá Natálka, kterou také, jako všechny ostatní první miminka, slavnostně přivítáme. Běžně tento obřad bývá na radnici někdy po skončení šestinedělí. Snad nám to situace opět brzy dovolí, aby Natálka s rodinou o slavnost nepřišly,“ říká primátor Mirek Žbánek a připojuje přání: „Miminku i rodině samozřejmě v současné době přeji hlavně zdraví a také hodně sil a odhodlání do nového života, který je teď před nimi. A nám všem ostatním bych přál, aby tyto úsměvné novoroční peripetie s hledáním prvního miminka byly tím největším zmatkem, který na nás v letošním roce čekal.“

2. ledna 2021 (so)