Jako každý rok, i letos se uskutečnila soutěž dětí z olomouckých základních škol a mateřinek ve zdobení vánočních stromečků. Vzhledem k situaci ale soutěž tentokrát proběhla dálkově. I tak se ale do zdobení zapojilo celkem deset škol.

Obvykle bývají ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc a Lesy města Olomouce stromečky ke zdobení připravené na nádvoří radnice, kam je děti z přihlášených škol chodí strojit. Letos však, kvůli koronavirové epidemii, musely děti stromečky zdobit ve třídách a do soutěže poslat jen fotku. „Každá třída, která se do soutěže zapojila, si tedy nazdobila stromeček ve třídě vlastnoručně vyrobenými ozdobami, vyfotili jej a fotografii tohoto stromečku nám zaslali na oddělení kultury. Celkem se do soutěže v letošním roce zapojilo 10 škol a musím říct, že všechny přihlášené stromečky byly moc povedené,“ chválí olomoucké žáky náměstkyně primátora Markéta Záleská.

Odborná porota vybrala jako vítěze této soutěže následující školy:

1/ ZŠ Stupkova Olomouc, 2. A
2/ ŠD při ZŠ Zeyerova Olomouc, 1. třída
3/ ZŠ a MŠ Logopedická, 1. tř. a 2. tř. internát

Vítězové dostanou dárkovou tašku Magistrátu města Olomouce a poukázku do Galerie Moritz v Olomouci v hodnotě 1 500, 1000 a 500 korun. Všechny školy, které se do soutěže zapojily, obdrží také pozvánku na filmové nebo divadelní představení v roce 2021.

15. prosince 2020 (út)