Olomoucký Aquapark nabídne od jara příštího roku svým návštěvníkům novou atrakci. V místech, kde se dnes nachází beachvolejbalové hřiště, chce vybudovat nové moderní 3D bludiště. Přístupné bude i samostatně bez návštěvy Aquaparku přes přilehnou letní pokladnu.

Aquapark chce vybudováním rodinného outdoorového parku zvýšit svou konkurenceschopnost a nabídnout nejen svým návštěvníkům, ale i ostatním lidem z Olomouce a okolí, novou možnost vyžití nezávislou na změnách počasí. „Počítáme, že hřiště by mohlo mít využití 8 až 10 měsíců v roce. V minulých letech jsme realizovali ve vnitřním areálu několik úspěšných projektů, jako například mokrou dětskou hernu, nadstavbu wellness nebo rozšíření dětského koutku Akvárko. Revitalizace venkovního areálu ale nabídne možnost i lidem, kteří nejdou primárně do Aquaparku, nové hřiště bude možné využít i nezávisle na dalších službách našeho areálu,“ popisuje záměr ředitel Aquaparku Dalibor Přikryl.

Stavbu 3D bludiště zajistí společnost, která již má s realizací tohoto typu hřišť zkušenosti v jiných městech, např. v Hodoníně, Mostě nebo Mladých Bucích. Nová atrakce by měla v areálu Aquaparku stát už v dubnu. Aquapark za ni zaplatí necelých 6 milionů korun, další 2 miliony pak vynaloží na vybudování související drobné architektury jako je stánek s občerstvením, toalety, kryté posezení apod.

„Vedení Aquaparku nás průběžně seznamuje s plány na úpravy či revitalizaci areálu. Záměr stavby nového rodinného venkovního parku vítáme a věřím, že společnosti přinese kýžený efekt. V době, kdy o tržby bojuje takřka každý, jsem rád, že vedení Aquaparku přemýšlí ekonomicky a snaží se svou nabídku rozšířit tak, aby byl méně závislý na počasí. 3D Aktivity park bude využíván jako doplněk v době, kdy není tak vysoká poptávka po koupání, a v letních měsících jistě příjemně posílí atraktivitu venkovního areálu,“ říká primátor města Olomouce Mirek Žbánek.

27. listopadu 2020 (pá)