Statutárním městem Olomouc ve spolupráci s Olomouckým krajem a organizacemi, které pracují s pěstounskými rodinami, vás srdečně zve na rodinnou akci, která je pořádána dne 12. 9. 2020 od 9:30 hodin do cca 15:30 hodin ve Smetanových sadech v Olomouci.

Jedná se již o tradiční akci a je vnímána jako příležitost k setkávání rodin a společnému trávení volného času. Letos poprvé je k akci připojen také Den (pro) pěstounství, jehož smyslem je ocenit pěstouny za jejich činnost, vzdělávání pěstounských rodin a informování veřejnosti o smyslu pěstounské péče, s cílem vyvrátit mýty o pěstounské péči a zvýšit počet zájemců o pěstounskou péči.

Pro návštěvníky bude v pavilonu G připraven PubQuiz neboli hospodský kvíz. Jedná se o vědomostní týmovou hru oblíbenou po celém světě. O co jde? Vědět více než soupeř a dokázat, že si stále něco pamatujete ze školních lavic! Představte si populární soutěže z televizních obrazovek (Riskuj, Kufr, AZ kvíz, Milionáře), zaměňte gauč za jedinečné prostředí Smetanových sadů a společně s Vaší rodinou či kamarády si zasoutěžte proti ostatním. Nejlepší týmy získají hodnotné výhry.

Ve Smetanových sadech (vedle Palmového skleníku) Vás dále čeká:

  • besedy s pěstouny, výstava fotografií, vystoupení divadla Tramtárie, vystoupení Hudební skupiny DD Olomouc, žonglování s Cascabel, uvidíte "PARKOUR" borců z DDM Olomouc, zažijete šerm za zvuků bubnů, spatříte Vědecké pokusy pro děti i jak se tvoří obrovské bubliny s Bubble show a na závěr si poslechnete a třeba i zatančí­te s písněmi Beatles se skupinou The Backwards.

Součástí programu bude také charitativní Běh pro Paměť národa, jehož organizátorem je organizace Post Bellum, o.p.s. Startovné zúčastněných běžců bude využito na rozšíření sbírky Paměť národa, která zachycuje životní příběhy pamětníků 20. století pro další generace.

Na programu je rodinný, dětský a hlavní běh na 10 a 5 km. Chybět nebude také štafeta 4x2,5 km.

Podrobný program akce bude upřesněn.

6. srpna 2020 (čt)