Terénní auto, safari, radnice, sál Komenia, vichřice… Že to nejde dohromady? Ale jde. Zoo Olomouc ve spolupráci s městem připravila limitovanou edici voucherů, jejichž výtěžek poputuje na obnovu zahrady po vichřici Eberhard. Zájemci se stanou pasažéry speciálně upraveného terénního vozu, který je zaveze do míst, kam se běžný návštěvník nedostane.

Zájemci se podívají na radnici, případně navštíví reprezentativní sál Komenia. Poté se terénním vozem přemístí do Zoologické zahrady Olomouc. Tam na ně čeká nejen safari, ale i zázemí zahrady, setkání se zvířaty a v neposlední řadě oběd v restauraci. „Nápad jsme jen vítali a současně děkujeme,“ říká ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.

„Snažíme se tak podpořit obnovu zoo po ničivé vichřici. Projekt bude určitě atraktivní kvůli speciálně upravenému otevřenému terénnímu automobilu, který díky zoo dostal krásný zebří kabát,“ věří primátor Mirek Žbánek. „Prostřednictvím nákupu benefičního voucheru je možné přispět na dobrou věc, prohlédnout si radnici, projet se po zoo a vidět ji z jiné perspektivy, která se běžnému návštěvníkovi zahrady nedostává,“ je přesvědčen primátor.

PRO KOHO

Voucher si lze objednat přímo na mailové adrese [email protected]. Za cenu 8 tisíc korun je určen až pro čtyřčlennou posádku. Limitovaná edice sto kusů půjde do distribuce od pondělí 9. září 2019. Program se odehraje i za nepříznivého počasí. „Byť je speciálně upravené auto vozem otevřeným, věříme, jistě nebude špatného počasí, nýbrž pouze špatného oblečení, a i proto poskytuje pro tyto účely zahrada pláštěnky,“ láká s úsměvem mluvčí zoo Iveta Gronská. „Jen ti řidiči budou nějací divní – primátor města, ředitel zahrady, ošetřovatelé. Máte se na co těšit,“ uzavírá.

6. září 2019 (pá)