Oblíbená hra s „Kočičkou Olou po Olomouci“ opět oživuje letní turistickou sezónu ve městě. Hra, v níž je průvodkyní kočka jménem Ola, je určena rodinám s dětmi, malým táborníkům i všem dětským sdružením, která v průběhu prázdnin zavítají do starobylého centra Olomouce.

„Naše detektivní hra je určena dětem už od 4 let, ale zapojit se mohou malí i velcí. Zkrátka všichni, kdo mají chuť netradičně poznat Olomouc a také si zasoutěžit,“ vysvětluje Karin Vykydalová, z odboru cestovního ruchu, kultury s sportu olomouckého magistrátu.

Prohlídka města je vedena po deseti stanovištích, která označuje malovaná postava kočky Oly. Poznávací trasa míří centrem města, je dlouhá 3,5 kilometru a její zdolání není časově omezeno. Cílem je, aby každý účastník získal do herní mapy všechny symboly umístěné na všech stanovištích, kde je zároveň čeká i zajímavé povídání o místě, kam právě dorazili.

„Na místech, která jsou do hry zapojena, si mohou zájemci zdarma vyzvednout mapu v česko-anglické verzi a sami si trasu naplánovat,“ objasňuje Karin Vykydalová. Mapu lze získat v Informačním centru Olomouc, Pevnosti poznání, Botanické zahradě, Arcibiskupském paláci, Arcidiecézním muzeu a Vlastivědném muzeu.

Po vyplnění všech symbolů v mapě mohou na závěr malí detektivové zamířit do Informačního centra Olomouc, v podloubí radnice, kde za odměnu získají drobné dárečky s motivem kočičky Oly.

Hra probíhá od července až do 30. září.

Více informací: Informační centrum Olomouc | E-mail: [email protected]

Příloha:

30. července 2019 (út)