Koupací sezóna se rozjela naplno. Olomoučanům jsou k dispozici tři zcela rozdílné vodní atrakce. Otevřel venkovní bazén plaveckého stadionu i aquaparku, běžně přístupné jsou přírodní jezera Poděbrady.

 

O kvalitě vody v městských zařízeních se byl na vlastní kůži přesvědčit i primátor Mirek Žbánek. „K inspekční cestě jsem využil obědovou pauzu, kdy jsem vyměnil kravatu za plavky,“ vysvětlil primátor. S vodou byl v obou bazénech spokojen. „Stále máme dobrou vodu i na Poděbradech,“ připomněl. Ta je navíc i pod kontrolou krajských hygieniků.

Provoz letního areálu plaveckého stadionu je zajištěn denně od 9 do 20 hodin. Pouze v případě nepříznivého počasí bude letní pokladna uzavřena a vstup do letního areálu vede přes krytý bazén. Záloha na čip činí 100 korun a poslední vstup do letního areálu je umožněn jednu hodinu před koncem provozní doby.

Loni využilo koupání v městském bazénu přes 40 tisíc návštěvníků. Navíc v něm byla otevřena nová toboganová věž s dráhou přes 80 metrů.

Plaveckou sezónu zahájil i venkovní letní bazén Aquaparku Olomouc. Vodních hrátek si tam užijete během června od 10 do 18 hodin, o letních prázdninách se otevírací doba prodlouží na dobu od 9 do 19 hodin. Vnitřní areál s atrakcemi zůstává i nadále přístupný.

11. června 2019 (út)