Město Olomouc začalo v loňském roce vyhledávat a oceňovat místa, která jsou vstřícná k rodinám s dětmi. Historicky první předávání certifikátů pro zástupce míst přátelských rodině se odehrálo loni 16. května.

Na základě návrhů a podnětů od veřejnosti bylo v prvním ročníku vybráno deset zařízení a organizací, které se různým způsobem staví vstřícně k rodičům s dětmi. „Hlavním smyslem projektu je pomoci rodičům lépe se zorientovat v zařízeních, kde jsou děti vítány, a motivovat provozovatele různých podniků, aby se snažili být k rodinám s dětmi vstřícní. Místem přátelským rodinám může být například kavárna, restaurace, obchod, ale i úřad, kulturní, volnočasové a další zařízení, které je svým přístupem a vybavením vstřícné k dětem,“ popsala cíl projektu manažerka rodinné politiky olomouckého magistrátu Dagmar Prachniarová.

V prvním ročníku certifikát s označením „Místo přátelské rodině“ obdržely organizace: Aquapark Olomouc, a.s., herní centrum Amazonie, Caffe Opera, Family point Olomouc, Family Office Olomouc, Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty, Rodinné centrum Heřmánek, Človíčkov Olomouc, kavárna V lese a Sluňákov. Navrhněte další organizace do nového ročníku udělování certifikátů, a to až do 30. října.

Formulář pro nominování včetně dalších informací o projektu naleznete na webových stránkách www.prorodinu.olomouc.eu/mista-pratelska-rodine/mista-pratelska-rodinam

13. března 2019 (st)