O deset dní dříve otevírá městské Centrum Semafor dopravní hřiště. Díky počasí, které předběhlo kalendářní jaro, se dopravní hřiště veřejnosti otevírá už v pondělí 11. března.

„Sluníčko a příjemné teploty během dne už lákají k pobytu venku, proto jsme se rozhodli otevřít dopravní hřiště už o deset dní dříve, než tomu bylo v předcházejících letech. Děti i jejich rodiče to ocení,“ je přesvědčen manažer Centra Semafor Josef Línek. Avizuje zároveň, že oblíbené kurzy jízdy na kole, na koloběžce a jízdy na elektrokole startují v pondělí 1. dubna.

Největším tahákem letošní sezóny, na kterou si Centrum Semafor připravilo řadu novinek, budou šlapací káry. „Pořídili jsme dvě nové káry typu BERG rally, které nám svou velikostí skvěle zaplní mezeru mezi stávajícími malými a velkými kárami,“ popisuje manažer centra Línek.

Další příjemné změny letošní sezóny čekají veřejnosti při Prázdninové škole dopravní výchovy i tradiční akci dopravního centra Grand Prix Semafor. „V rámci příměstského tábora letos zavádíme zvlášť turnusy pro nováčky, co k nám přijdou poprvé a zvlášť pro mazáky, kteří už byli na táboře nejméně jednou. Výhodné je to pro obě skupiny, nováčci dostanou větší prostor a mazáci se ve svých znalostech víc posunou,“ popisuje plány Josef Línek. Na kole se chtějí letos organizátoři prázdninové školy pustit s těmi nejlepšími i na malý cyklovýlet mimo areál centra. „Od 1. března 2019 už přijímáme jak závazné přihlášky mailem, tak telefonické rezervace,“ říká Jan Řihošek z Centra Semafor. Oblíbená dopravní akce Grand Prix Semafor startuje 26. dubna v 15 hodin. „I tady jsme připravili změny. Zůstaneme samozřejmě u dopravních témat, ale už to nebude soutěž, které se lze zúčastnit v určitou pevnou hodinu, ale spíš zábavná hra pro aktuálně příchozí s drobnou odměnou pro každého účastníka,“ objasňuje Josef Línek.

Na největší akci roku Rodinu na cestách se mohou letos těšit všichni už o prázdninách, proběhne v pátek 26. července. „Budeme rádi za nápady a náměty veřejnosti, na jaké téma bychom se měli tentokrát zaměřit při inscenované dopravní nehodě,“ nabádá k zapojení veřejnosti Josef Línek.

Ani v letošním roce nebudou chybět tolik populární noční jízdy na in-line bruslích TEMPISH NIGHT SKATE, které začínají i končí v Centru Semafor v Legionářské ulici. První letošní startuje už 26. dubna ve 20:00 hodin.

Více na http://centrum-semafor.cz/aktuality/

11. března 2019 (po)