Už popáté si Olomoučané užijí ohňostroj na Nový rok v podvečer v centru města. Obloha se nad Horním náměstím rozzáří 1. ledna v 18 hodin. Světelnou show budou tentokrát doprovázet tóny skladby Bohemian Rhapsody.

„Horní náměstí je v období adventu hlavním prostorem pro setkávání lidí. Těší mě proto, že se centrum města stane i po Vánocích místem pro oslavu příchodu Nového roku a užijeme si ji společně,“ těší se primátor Mirek Žbánek.

Novoroční ohňostroj bude tentokrát doprovázet skladba britské kapely Queen Bohemian Rhapsody a světelné barevné efekty přivítají rok 2019 ve výšce v rozmezí třiceti až šedesáti metrů. „Ohňostroj se svým tématem vrací k jedné z největších událostí ve filmovém světě v uplynulém roce – k uvedení filmu Bohemian Rhapsody. Tento snímek nezachytil ani tak jednotlivé mezníky kariéry kapely Queen, ale spíš genialitu a živelnost jejího frontmana Freddieho Mercuryho,“ popisuje důvody pro letošní výběr hudebního doprovodu jeden z autorů ohňostroje Radek Ostrčil. „Jak lépe vstupovat do nového roku, než s pocitem úspěchu, vítězství a triumfu.“

Autoři světelné show budou stejně jako loni ohňostroj odpalovat z místa poblíž Krajinské lékárny. Samotné místo pro odpálení bude mít rozšířenou zónu s vymezenými zábranami. Stejná budou i bezpečnostní opatření. „Na klidný průběh novoročních oslav budou dohlížet republikoví policisté a městští strážníci,“ potvrdil primátor.

23. prosince 2018 (ne)