Dva Azylové domy pro matky s dětmi navštívila dnes náměstkyně primátora Eva Kolářová. Osamělým ženám dala jako vánoční dárek kosmetické balíčky.

„Sama mám podobnou zkušenost a dovedu si představit, jak vám je. Také vím, že zítra předají sponzoři a donátoři dárky vašim dětem. Na vás ale nikdo nepomyslel, proto jsem se rozhodla dát vám jako vánoční dárek aspoň tuto maličkost,“ řekla Eva Kolářová opuštěným matkám.

V azylovém domě v Holečkově ulici je v současné době devět maminek, v Sokolské si jich pro dárek přišlo osm. „Nejsou tady úplně všechny, některé jsou na svátky u svých rodin, jiné v práci,“ vysvětlil ředitel azylového domu Roman Trčka.

Náměstkyně Kolářová má ve své gesci odbor sociálních věcí. Ten dále poskytuje základní a odborné sociální poradenství pro zdravotně postižené, rodiny s dětmi, cizince, osoby v hmotné nouzi a seniory a realizuje terénní sociální práci. Přijímá také opatření vedoucí k řešení problematiky sociálního vyloučení z důvodu zdravotního postižení a stáří ve správním obvodu statutárního města Olomouce.

19. prosince 2018 (st)