Olomoucké výstaviště zažije Vánoce s bohatým kulturním programem. Návštěvníky čeká pekelná show s čerty z Rakouska, vystoupení Bohuše Matuše, skupiny Maxíci či Karolíny Stiborové. Program doplní živý betlém, karikaturista, fotokoutek a vánoční trhy s bohatým výběrem vánočních stromků, dekorací a dárků. Vánoce Flora v pavilonu A zpříjemní dobu adventní ve dnech 14. – 19. prosince. Vstup je zdarma.

Adventní čas podtrhnou vánoční stromečky ozdobené žáky čtrnácti základních škol z Olomouce. Nejnápaditěji nazdobený strom bude ohodnocen a odměněn odbornou porotou. Do hodnocení se mohou zapojit i samotní návštěvníci, jelikož po pátečním ukončení soutěže budou stromečky krášlit prostory pavilonu A.

Letošní pojetí nabízí vše od vánočních trhů přes adventní floristiku až po kulturní zážitek pro všechny. „Vánoce na Floře se snažíme okořenit každodenním zajímavým programem. Návštěvníci mají možnost se nejen inspirovat a nakoupit vánoční dárky, ale i strávit zde čas u horkého punče či něčeho dobrého a zpříjemnit si den vystoupením nebo koncertem,“ prozradila pointu Vánoc na Floře její garantka Dagmar Maixnerová. „Ani letos nezapomínáme na naše nejmladší návštěvníky, pro které jsme ve spolupráci se ZOO Olomouc připravili živý betlém.. Univerzita Palackého v Olomouci si pro děti i dospělé připravila odpočinkovou zónu s výtvarnými dílnami a půjčovnou deskových her. To vše na galerii pavilonu A, kde pro zájemce nebudou chybět knihy zapůjčené z knihovny města Olomouce či fotokoutek s nápaditými vánočními rekvizitami,“ doplnila program pro nejmenší Maixnerová.

Z bohatého doprovodného programu se mohou děti těšit už v pátek 14. prosince od 13.30 hodin na loutkové představení Rusalka. Od 15.30 hodin podium v pavilonu A rozpálí pekelná show čertů z Rakouska. Hodinu a půl dlouhý program bude představovat příběh s hudebními a kouřovými efekty a bavit bude nejen dětské publikum.

Sobotní odpoledne 15. prosince bude patřit dětským mažoretkám a jejich tanečním vystoupením, které mohou diváci podpořit od 14 do 15 hodin. Představí se hned tři skupiny mažoretek z Domu dětí a mládeže v Olomouci a dvě skupiny mažoretek z Lošova.

Hudebně-dramatické studio při Moravském divadle Olomouc se představí na podiu v pondělí 17. prosince od 14 do 15 hodin se svým pásmem koled a dramatického čtení. Od 15 do 16 hodin naváže Dům dětí a mládeže Olomouc se svým tanečním vystoupením ve stylu street dance.

V úterý v 10 hodin se mohou děti těšit na loutkové představení O pejskovi a kočičce, na které naváže slavnostní vyhlášení soutěže o nejnápaditěji nazdobený vánoční strom, pořádané Magistrátem města Olomouce. Cenu pro vítěze předá náměstek primátora pan Karel Konečný. Odpolední program bude patřit širokému spektru umění ZUŠ Žerotín v Olomouci. Od 14 do 17 hodin se mohou návštěvníci těšit na flétnovo-kytarový soubor, taneční vystoupení i soubor příčných fléten.

Bohatý kulturní program Vánoc na Floře završí ve středu 19. prosince od 10 hodin koncert žáků Waldorfské školy a od 13 do 13.45 hodin pak koncert pěveckého sboru ZŠ Řezníčkova Olomouc.

Vánoce Flora otevírají své brány veřejnosti 14. – 19. prosince, denně od 9 do 18 hodin, jen poslední den se výstaviště uzavře v 16 hodin.

7. prosince 2018 (pá)