Snadnější a přehlednější orientaci v nabídce sportovních událostí v Olomouci má poskytnout nový webový portál a stejnojmenná mobilní aplikace. Město spouští projekt s názvem Sportuj v Olomouci. Stažení mobilních aplikací i registrace na portálu jsou zcela zdarma.

„Sportuj v Olomouci je projektem skutečně pro všechny. Určen je jak zájemcům o sportovní akce na území města, aktivním sportovcům, tak i těm, kteří chtějí znát termín zápasu svého oblíbeného týmu nebo třeba rodičům, kteří hledají sportovní aktivitu pro své děti. Veřejnosti má nová služba přinést detailní přehled o nabídce sportovního dění ve městě a pomoct najít veškeré informace pohodlně a na jednom místě,“ vysvětluje podstatu projektu Pavel Urbášek, náměstek primátora pro sport.

Nový webový portál a mobilní aplikace, které město spouští se začátkem školního roku, pomůže zároveň menším sportovním klubům a skupinám, které pořádají zajímavé sportovní akce, ale nemají dostatek finančních prostředků na vlastní propagaci. „Nabídka sportovních akcí, které se v Olomouci odehrávají, je velmi pestrá a právě menším sportovním oddílům by mohl projekt Sportuj v Olomouci pomoci přilákat i nové členy a fanoušky. Kluby, které již systém zkušebně používají, si chválí zejména evidenci docházky na tréninky, zápasy a komunikaci s rodiči hráčů bez nutnosti používání sms, emailů nebo dalších komunikačních kanálů,“ popisuje Pavel Urbášek.

Pro koho je projekt určen?

Webový portál www.sportujvolomouci.cz a stejnojmenná mobilní aplikace pro chytré telefony jsou určeny pro všechny, kteří mají zájem o sportovní akce na území města Olomouce, ať už chtějí sami aktivně sportovat, jít se dívat na zápas svého oblíbeného týmu, hledají sportovní aktivity pro své děti nebo chtějí být pouze informováni o sportovním dění ve městě. Cílem projektu je zároveň zatraktivnit sport v Olomouci, představit jednotlivé sportovní kluby a skupiny široké veřejnosti a pomoci organizátorům akcí s jejich propagací.

Informace o klubech, aktivitách a událostech

Na oficiálních stránkách www.sportujvolomouci.cz a v mobilní aplikaci najdou uživatelé přehledně a jednoduše informace o sportovních klubech, skupinách a sportovištích působících na území města Olomouce, včetně jejich popisu, kontaktu, otevírací doby a pořádaných událostech. Jednotlivé informace tak nemusí složitě dohledávat z několika zdrojů. Tyto události jsou dále rozděleny na TOP události, kterých se účastní několik stovek až tisíců lidí, ať už jako diváci nebo aktivní sportovci. Dále rodiče najdou speciální sekci s nabídkou sportu pro děti. Občané si mohou také vybrat, jestli chtějí nalézt možnosti kde sportovat, jít se na sport podívat nebo být pouze informováni o sportovním dění.

Hotnews

Projekt Sportuj v Olomouci podporuje také fanoušky jednotlivých klubů a skupin, kteří mohou dostávat informace o novinkách z první ruky. K tomu slouží notifikace v mobilní aplikaci, která je dostupná pro chytré telefony s operačními systémy Android a iOS. Uživateli tak přicházejí notifikace ze zvolených klubů nebo skupin, také z událostí, kterých se účastní. Uživatel tak má neustálý přehled o novinkách, plánovaných akcích nebo změnách, které tímto způsobem organizátor akce efektivně sdělí okruhu fanoušků a účastníků. Jednotlivé události si navíc může jednoduše stáhnout do kalendáře a mít je neustále na očích.

Sportuj v Olomouci není pouze seznam klubů a událostí

Sportuj v Olomouci však není pouhý seznam klubů a událostí, ale jednotlivým klubům pomáhá s propagací, s efektivní komunikací s fanoušky a také se správou klubu a jednotlivých týmů. Kluby, které již systém používají, si chválí zejména evidenci docházky na tréninky, zápasy a komunikaci s rodiči hráčů bez nutnosti používání sms, emailů nebo dalších komunikačních kanálů. Další využívanou funkcí je také organizování turnajů s online výsledky zápasů.

Sportuj v Olomouci je pro všechny sportovní nadšence

Nezáleží na tom, jestli jste vrcholový sportovec, začátečník nebo sportovní fanoušek, jestli váš tým hraje nejvyšší soutěž, či hrajete jednou týdně pro radost. Sportuj v Olomouci je pro všechny. Staňte se i vy součástí olomoucké sportovní komunity. Stažení mobilních aplikací i registrace na portálu jsou zcela zdarma.

Webové stránky:

Aplikace Android:

Aplikace iOS:

5. září 2018 (st)