14. červenec - to je datum, které si ve svých diářích označte velikým puntíkem. Do Olomouce se po roce vrací nejlepší rodinný běžecký seriál v České republice - Česká pojišťovna RunTour. Ať běháte jako gazely, nebo jako hobby běžci, nezmeškejte jedinečnou příležitost užít se skvělý den plný sportu nejen pro vás, ale i pro vaše ratolesti!

Česká pojišťovna RunTour je běžecký seriál pro zkušené i nadšené. Vybírat můžete z kratší trati Nova Run 5 km, nebo z delší Česká pojišťovna 10 km. Pokud máte doma malého neposedu, nenechte ho hlídat babičkou, dědečkem, nebo kámoškou, ale vezměte ho s sebou. Součástí každé zastávky jsou Rákosníčkovy běhy. Tedy závody pro ty nejmenší. A pozor, na každého malého závodníka čeká nejenom úžasný startovní balíček od společnosti LIDL, ale i nádherná medaile.

Start, cíl i zázemí naleznete ve Smetanových sadech. V běžeckém městečku pro vás bude připraveno vše, co budete potřebovat. Kromě klasických věcí, jako jsou šatny, úschovna, toalety, se těšte na výborné občerstvení, chutné a hlavně zdravé šťávy nebo výbornou kávu od Costa Coffee pro povzbuzení před během. To ale není vše! V místě najdete i stánky partnerů. Oblečení si budete moci zakoupit například ve stánku Intersport, masírování bude probíhat ve stánku Alpy a pokud vás trápí nějaká bolístka, nebude chybět stánek s tejpováním. Prostě kompletní péče od A do Z.

Ať už se vydáte na 5 nebo 10 km, každý kdo doběhne do cíle, získá unikátní medaili, na kterou si může hned v zázemí nechat vyrýt třeba svůj nový osobní rekord. A pozor, pokud nedoběhnete první, druzí, nebo třetí, nic se neděje. I tak můžete vyhrát! Letos totiž slavíme 100. výročí od založení Československé republiky a 25 let od založení samostatné České republiky. Na každém ze závodů Česká pojišťovna RunTour se proto vyhlašuje 25. a 100. muž a žena na 5 i 10 kilometrové trati. Vítězové získávají krásné kompresní podkolenky s českou vlajkou od partnera závodu společnosti Royal Bay. Takže rozhodně nechoďte hned domů, nebo k autu. Kromě těchto cen vás na konci čeká velmi bohatá tombola.

Start Rákosničkových dětských běhů bude ve 14:00, Nova Run 5 km odstartuje úderem 16:00 a na trať Česká pojišťovna 10 km se vyběhne v 17:00. Registrujte se na www.run-tour.cz. Více informací naleznete také na Facebooku, nebo na Instagramu. Oficiální # běhu je #runtour.

A aby toho nebylo málo, pokud vyrazíte, každý z vás pomáhá! RunTour není jen rodinný běžecký seriál, ale seriál, který pomáhá tam kde je potřeba. Z každého startovného jde 50 Kč na charitu – Nadace Leontinka a její projekt Svítání.

RunTour, má smysl běžet!

10. července 2018 (út)