Jednoho zbrusu nového a tří obnovených hřišť se v příštím roce dočkají menší i větší děti v Olomouci. Dva miliony korun na výstavbu a obnovu hřišť a sportovišť směřují do městských částí Olomouc-západ, Neředín, Lazce a Holice.

Radní města souhlasili s realizací dětských hřišť v lokalitách ulic Na Vozovce x Foersterova, Jílová, Synkova a Ječmínkova, kde se malé i odrostlejší děti dočkají nově vybavených venkovních hracích ploch. „V letošním roce jsme pořídili investiční záměry, samotné rekonstrukce a výstavba jedno zcela nového dětského hřiště v Holici se uskuteční v roce 2018,“ uvedl náměstek primátora Aleš Jakubec.

Do rekonstrukcí dětských hřišť investuje město každoročně zhruba 1,5 až 2 miliony korun. „Stejná částka směřovala na tyto akce i letos, kdy jsme obnovili vybavení hracích ploch v ulicích Kosmonautů, Ručilova a Zikova,“ vypočítal investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Lokality k realizaci v roce 2018:

  • ulice Na Vozovce - Foerstrova (Olomouc-západ)
    kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti 6-12 let, předpokládané náklady cca 400 tis. Kč
  • ulice Jílová (Neředín)
    kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti 6-12 let, předpokládané náklady do 620 tis. Kč
  • ulice Synkova (Lazce)
    kompletní rekonstrukce hřiště ve vnitrobloku pro děti 3-6 let, předpokládané náklady cca 500 tis. Kč
  • ulice Ječmínkova (Holice)
    nová lokalita pro dětské hřiště dle požadavku KMČ Holice pro děti 3-12 let, předpokládané náklady cca 520 tis. Kč

V letech 2009 – 2017 prošlo rekonstrukcí celkem 47 lokalit dětských hřišť a sportovišť. Při rozhodování o výběru lokalit pro obnovu vychází město z požadavků komisí městských částí, správců hřišť a podnětů veřejnosti. Kromě pravidelné investice do rekonstrukcí vybraných lokalit město v rámci celoroční průběžné údržby jednotlivé herní prvky hřišť drobně opravuje a jedenkrát ročně prochází jednotlivá hřiště certifikovanou bezpečnostní kontrolou.

Veškeré informace i lokality dětských hřišť a sportovišť ve správě města jsou dostupné na webových stránkách http://prorodinu.olomouc.eu.

8. listopadu 2017 (st)