23. 11. - 6. 12. 2020     8:00 - 17:00

Krabice od bot je předvánoční sbírkou, která má za cíl potěšit děti a rodiče z chudších rodin ve složitých životních situacích. Zájemcům z vašich řad, dává šanci připravit dárkovou "krabici od bot", naplnit ji dárky k Vánocům a odnést k nám do kavárny a my je pak předáme potřebným. Vybírají se dárky pro děti od narození do 17 let a také pro jejich rodiče.



Na našem sběrném místě máme potvrzeno 432 zájemců o dárky, a to ve všech věkových kategoriích. Jsou mezi nimi děti v azylových domech, nízkoprahových centrech, ale taky v rodinách, který žádný sociální systém neeviduje. Právě tím je sbírka jedinečná.

Dárky v naší kavárně vybíráme pro klienty

Poradna pro ženy a dívky, Domov pro ženy a matky s dětmi, Poradna pro občanství/Občanská a lidská práva, z.s., Středisko sociální prevence ZDVOP, Charita Olomouc a dále taky pro potřebné do Hluboček, Velké Bystřice, Přerova a Prostějova.





JAK NA TO?

Seznam potřebných dárků naleznete zde https://www.krabiceodbot.cz/sberne-misto/154/olomouc-cafe-na-cucky/. Zamyslete se nad tím, koho byste mohli obdarovat. Do krabice od bot zabalte pěkné dárky k Vánocům. Nemusí jít vždy o věci nové, ale měly by zkrátka skutečně udělat radost. Vaše krabice může být jedinou vánoční nadílkou, kterou obdarovaný dostane. Proto doporučujeme spíše než jednu věc do krabice zabalit více různorodých drobností.



Váháte, co do krabice zabalit? Připravili jsme pro vás základní tipy a nápady pro jednotlivé věkové kategorie, které můžete prostudovat zde https://www.krabiceodbot.cz/o-projektu/tipy-na-darky/.



Dárek v pěkném balícím papíře, označený štítkem pro koho je určen (např.dívka 3-4roky) odneste k nám do kavárny kdykoliv mezi 9 a 17 hodinou.



Ještě než dárek zabalíte, prosím vyfoťte obsah i zabalený dárek a foto poštete do zprávy či na email [email protected]. Někteří sociální pracovníci nám i blíže specifikovali přání pro své klienty, takže dle obsahu pak můžeme nejlépe vybrat komu váš dárek pošleme.



Děkujeme všem, kdo se s námi zapojíte ?

Café na cucky



 Café na cucky, Dolní náměstí 42

 Café na cucky