1. 4. 2020   

? Prosíme dobrovolníky z řad občanů k výrobě roušek! #rouskyproolomouc



Po vyhlášení stavu nouze v České republice v souvislosti s pandemií koronaviru nabídlo Moravské divadlo Olomouc pomoc olomouckým nemocnicím. Souběžně s přípravou divadelních kostýmů budou tak dámy z úseku garderoby vyrábět ochranné roušky ?. Do celé akce jsou také olomoučtí skauti ⚜.



Současně vznikla výzva k šití roušek pro dobrovolníky z řad občanů. Do dobrovolnické akce ke sběru ušitých roušek a jejich další distribuce budou kromě zmíněných institucí zapojeny i Univerzita Palackého a Divadlo na cucky.



Jak můžete pomoci ❓



1⃣ Máte k dispozici větší množství stoprocentně bavlněné látky? Jste ochotni ji poskytnout této celoolomoucké manufaktuře? Můžete ji přímo donést do skautské klubovny na Polívkovu 29. (https://mapy.cz/zakladni?x=17.2408499&y=49.5913114&z=17&source=addr&id=9031241) - v čase od 8:00 do 10:00 a od 15:00 do 17:00. Nebo nám dejte vědět na email [email protected] a my látky přímo vyzvedneme.



2⃣ Vlastní výroba roušek ? Chcete šít a nemáte z čeho? Pokud nám to aktuální zásoby umožní, látku vám rádi poskytneme. Buď se stavte na Polívkovu 29, kde látky distribujeme, nebo již vyrobené roušky doneste na sběrné místo - do Biblioboxu, Biskupské náměstí 1 (Zbrojnice - naproti vrátnici).



Návod k výrobě roušky - můžete použít jako šablonu při tisku dokumentu na formát A4: www.divadlonacucky.cz/rouska/manual.pdf



Videonávod: https://www.youtube.com/watch?v=Nc19UgqDxEM&fbclid=IwAR0x3_T8s5FKlvfxit__DrZUNUvyNTZwgXpY78KAq9y6j3gTTv_9eV7folE Sami jedeme na plné obrátky - přemýšlíme jak nad efektivní výrobou, tak distribucí materiálů a roušek. Nově využíváme pomoci od https://graficke-papiry.cz a tvarujeme (chápejte řežeme) látku pomocí laseru, což nám šetří jak čas, tak naše pracovní síly.



Jsme v tom společně ?.



Díky za za podporu a zapojení. ❤❤❤ #rouskyproolomouc




 Moravské divadlo Olomouc, Horní Náměstí 22, 77900 Olomouc

 Skautský institut v Olomouci