Základní škola pro 200 žáků s družinou. Rozšířena je výuka cizího jazyka a tělesné výchovy se zaměřením na atletiku, košíkovou a kopanou. Pro žáky je k dispozici školní knihovna. Zapojujeme se do projektů „Dejme šanci přírodě“ a „ EU peníze školám“. Pořádáme zájezdy do cizích zemí.



V objektu má pronajaty prostory pro účely výuky prvního stupně ZŠ Heyrovského. Jedná se o učebny, WC a prostory pro učitele umístěné v 1. patře. V přízemí se nachází prostorná jídelna.

U objektu není vyhrazené parkovací stání. Před hlavním vstupem se nachází 3 schody o výšce schodu 10 cm a hloubce 37 cm, poslední schod má výšku 10 cm a hloubku 2 m. Plocha před dveřmi má tedy šířku 3 m a hloubku 2 m. Dveře jsou dvoukřídlé, mechanické se směrem otevírání ven. Průjezdová šířka hlavního křídla je 72 cm a vedlejšího 76 cm. Výška prahu je zde 1 cm. Na levé straně budovy před vstupními dveřmi se nachází rampa s mírným sklonem, madla jsou zde po obou stranách rampy ve výšce 90 cm.

V přízemí se nachází jídelna, do které se vchází přes prostorné zádveří. Zádveří má šířku 5,5 m a hloubku 4 m. Dvoje dveře vedoucí do prostoru jídelny jsou obě dvoukřídlé, mechanické s průjezdovou šířkou obou křídel 140 cm. Jídelna je prostorná s výškou výdejní pultu 85 cm, stolky zde nejsou přimontovány napevno a dají se proto lehce odsunout. Průjezdní výšku stolky mají 70 cm.

Do prvního patra vede schodiště o 24 schodech a výšce jednoho schodu 18 cm a hloubce 35 cm.

V prvním patře se nachází šatny umístěné přímo na chodbě podél zdi ( háčky na pověšení svršků jsou 130 cm od země), učebny pro první stupeň ZŠ, běžné WC pro chlapce a dívky a místnost pro učitele. Chodba má šířku 3 m a všechny dveře do učeben mají průjezdní šířku 90 cm. WC jsou zde jen běžná, u WC dívek je průjezdní šířka dveří jen 60 cm u chlapců 90 cm.

Jelikož je část objektu a to přízemí přístupná pomocí rampy a dveře zde mají minimálně 70 cm je tedy objekt kategorizován jako částečně přístupný.

Doplňující informace k přístupnosti

Objekt částečně přístupný    Bezbariérový vstup hlavním vchodem Úzké dveře nebo průjezdy Ližiny nebo rampa Schody Standartní toaleta

Fotografie
Čajkovského 11
779 00 Olomouc
telefon: (+420) 585 425 401
e-mail: [email protected]
web: http://www.zsheyrovskeho.cz