Kapacita školky 90 dětí. Program dětí v mateřské škole je obohacen řadou aktivit, kurzů pro děti i mnoha akcemi, do kterých se mohou zapojit i rodiče.



Před objektem není žádné vyhrazené parkovací stání. Přístup ke hlavnímu i vedlejšímu vchodu tvoří zámková dlažba. Vstup do objektu se nachází ve dvoře, do kterého se lze dostat z ulice Mozartovy.

Hlavní i vedlejší vstup jsou od sebe vzdáleny jen 50 cm. Před hlavním vstupem se nachází jeden schod o výšce 16 cm a hloubce 32 cm. Plocha přede dveřmi je široká 3,5 a hluboká 5 m. Interkom se nachází po pravé straně dveří ve výšce 125 cm. Dveře jsou zde mechanické, dvoukřídlé se směrem otevírání dovnitř.Průjezdová šířka hlavního křídla je 80 cm a vedlejšího také 80 cm. Vedlejší vstup se nachází cca 50 cm po pravé straně od vstupu hlavního a má stejné architektonické řešení jako ten hlavní. Před tímto vedlejším vstupem se nachází jeden schod o výšce 16 cm a hloubce 32 cm. Dveře jsou zde dvoukřídlé, mechanické se směrem otevírání dovnitř. Průjezdní šířka hlavního křídla je 80 cm a vedlejšího také. Za dveřmi u hlavního vstupu se po 1,5 m nachází schody, které vedou k proskleným dveřím, kterými se lze dostat dále po schodišti do 1. patra. Schodů je celkem 9, přičemž výška jednoho schodu je 14 cm a hloubka 42 cm. Dveře zádveří jsou dvoukřídlé, mechanické se směrem otevírání ze zádveří. Průjezdová šířka hlavního křídla je 90 cm a vedlejšího také. Poté následuje schodiště vedoucí do 1. patra objektu. Schodiště je 1 m široké s délkou jednoho schodu 15 cm a hloubkou 35 cm. Do patra vede celkem 33 schodů. WC jsou zde pouze běžná s průjezdní šířkou 80 cm. Dveře do tříd a herny mají průjezdní šířku 120 cm. U objektu se ještě nachází rozlehlá zahrada.

Plošina či výtah, které by umožnily překonání schodů do tříd umístěných v patře zde nejsou. Také zde není bezbariérové WC, pouze běžné. Z tohoto důvodu je školka zařazena mezi nepřístupné objekty.

Pozn.: V době mapování probíhaly ve školce opravy a malování, tudíž pořízené fotografie neodpovídají běžnému provozu.

Doplňující informace k přístupnosti

Objekt nepřístupný    Schody Standartní toaleta

Fotografie
Mozartova 6
779 00 Olomouc
telefon: (+420) 585 751 000
e-mail: [email protected]
web: http://www.msmozartova6ol.cz