Po tři červencové večery se bude Olomouc vracet do jednoho z nejvíce formujících období – do epochy baroka. Tři večery nabídnou na Horním náměstí stylovou zábavu i zážitky. Festival barok Olomouc připomene část zábavných a hravých aktivit, které byly mimořádně oblíbené právě barokní společnosti. První z těchto večerů se odehraje dnes, v pátek 12. července.

Na Horním náměstí se odehrají hudební představení, divadlo a vystoupení šermířů, vše zakončí speciální barokní ohňostroj. Divadlo, hudba, opery i ohňostroje byly přitom velmi oblíbenou náplní veřejných představení v době baroka.

K tomu navíc nyní přibyla i speciální květinová výzdoba Arionovy kašny. „Když jsme s kolegyněmi z oddělení cestovního ruchu sestavovaly program na tři letní červencové večery na Horním náměstí, které rámují Olomoucké barokní slavnosti, chtěla jsem, aby byl kulturní program doplněn květinovou výzdobou a osvětlením památek,“ vysvětlila náměstkyně primátora Markéta Záleská. Umně aranžované květiny nyní skutečně nepřehlédnutelně zpestřují kašnu i její okolí.

Tři večery souvisí s Olomouckými barokními slavnostmi, které se konají už od 7. července každý večer v konviktu a budou zde až do 28. července představovat obnovené premiéry barokních oper či serenaty. A mimochodem, příští rok by nemuselo jít jen o tři večery, ale o víkendový program po celý červenec.

18:00 – 19:00 Loutkové divadlo
Jak Kašpárek zachránil princeznu

19:15 – 20:00 Kvartet No Timers
hudební vystoupení

20:15 – 21:00 Exulis | Duelanti
šermířské představení

21:15 – 22:00 Iva Kevešová s kapelou

22:15 Ilumia | ohnivo-světelná show

12. července 2019 (pá)