První olomoucké miminko narozené v roce 2018 je slavnostně přijato mezi občany města. O ceremoniál pro Magdalénu Řehulovou se postaral primátor Antonín Staněk a Komise pro občanské záležitosti. V obřadní síni olomoucké radnice se letošní první Olomoučance gratulovalo a předávaly dárky.

„Přeji ti šťastný život a milující rodiče. Ať tě obklopují lidé, kteří ti budou vždy přátelsky nakloněni,“ popřál Magdalénce, která se v Olomouci narodila 2. ledna, primátor Antonín Staněk. „V obřadní síni starobylé radnice býváme svědky výjimečných událostí a právě tvoje narození mezi ně patří. Vše nejlepší do života v Olomouci,“ pogratuloval primátor první Olomoučance i jejím rodičům, kteří se zapsali do Pamětní knihy města.

Jako vzpomínku na slavnostní událost na radnici dostala Magdaléna Řehulová zlatý přívěsek se znakem města a finanční dar ve výši 10 tisíc korun. O dárky pro první Olomoučanku se tradičně postaraly Technické služby města Olomouce s popelnicí plnou plen a nechyběly ani další užitečné dárky od sponzorů, mezi něž se řadí nakladatelství a vydavatelství CAMPA NET, a.s., Rodinné centrum Heřmánek, HV PROPAG, Zdravotnické potřeby a letos nově i Knihovna města Olomouce.

Tradiční vítání prvního občánka i tentokrát doplnil kulturní program s vystoupením dětí ze ZŠ Zeyerova a malých Hanáčků.

22. února 2018 (čt)