Nové víceúčelové hřiště pro sport i volný čas dětí, které bude v odpoledních hodinách k dispozici i veřejnosti, vznikne v olomoucké ZŠ Mozartova. Rada města na svém zasedání schválila vybraného dodavatele prací, který vzešel z veřejné soutěže.. S výstavbou se plánuje začít v březnu a v nové podobě má být hřiště dětem k dispozici koncem školního roku.

„Nové velké a malé víceúčelové hřiště vznikne v místě stávajícího areálu, který už nevyhovuje potřebám žáků školy. Stavební úpravy, které jsou předpokládány ve výši 6,7 milionu korun, počítají s vybudováním běžecké dráhy a dráhy s doskočištěm pro skok daleký, hrací plochy pro petangue a kuličky, s výstavbou plochy pro kreslení na chodník, instalací stolu pro stolní tenis i s mnoha dalšími herními prvky pro vyžití dětí,“ popsal investiční náměstek Filip Žáček.

Hřiště bude využívat pro hraní a odpočinek také školní družina a v odpoledních hodinách může hřiště využívat i veřejnost. „Prostor doplní nové lavičky, veřejné osvětlení a kamerový systém. Volný prostor mezi sportovními plochami doplní trávníky, nové stromy i zeleň podél frekventované Foerstovy ulice,“ doplnil náměstek primátora Martin Major. Místo nynější živičné plochy bude mít hřiště umělý povrch. Během výstavby zmizí i nevzhledné asfaltové plochy, které se nacházejí mimo hranice nových sportovišť a nově vybudovaný chodník propojí nový vstup z ulice se vstupem do objektu školy.

Připravovanou výstavbu nového hřiště, která má být u konce za čtyři měsíce, doprovází i výtvarná soutěž žáků školy na téma „Hřiště mých snů“. Školáci v rámci ní připravovali návrhy nejlepších dětských hřišť. Nejpovedenější díla z celoškolní soutěže budou vystavena v budově školy a dva vítězové obdrží tablet, který jim věnují náměstci primátora Filip Žáček a Martin Major. „Předání areálu školákům se odehraje právě při vyhlášení výsledků výtvarné soutěže včetně předání slíbených odměn,“ připomněl náměstek Žáček.

21. února 2018 (st)