Více než 37 tisíc korun je alokováno ve Fondu pomoci olomouckým dětem na odboru školství. Peníze slouží jako příspěvek na mimoškolní aktivity.

Jedná se o účelově vázaný dar, který může činit nejvýše pět tisíc korun na jedno dítě. „Finance slouží žákům olomouckých základních škol k úhradě volnočasových kroužků, školních společensko–kulturních akcí, pobytů na škole v přírodě nebo pobytům na lyžařském kurzu,“ vysvětlil předseda fondu a náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Fond je nezávislý na rozpočtu města, které prostřednictvím oddělení hospodářského rozvoje oslovuje olomoucké firmy, aby do pomoci olomouckým dětem zapojily vlastní prostředky. O přidělení příspěvku rozhoduje odborná komise.

O peníze mohou žádat zákonní zástupci nebo osoby odpovědné za výchovu dětí – žáků plnících povinnou školní docházku s trvalým pobytem na území města Olomouce, nebo žáků plnících povinnou školní docházku ve školách na území města Olomouce.

Celkové měsíční příjmy v domácnosti žadatele nesmí přesáhnout 2,7 násobek životního minima na člena domácnosti a dítě nesmí mít neomluvenou absenci.

Žádosti se podávají v termínu od 22. ledna do 15. února včetně.

Žádost musí být podána a doručena se všemi povinnými přílohami buď poštou, nebo osobně na podatelně magistrátu v Hynaisově ulici nebo na odboru školství ve vedlejší budově (Namiro) na adrese Palackého 14 v kanceláři číslo 376 u vedoucí oddělení Jaroslavy Večeřové.

Přílohy:

16. ledna 2018 (út)