Do 10. listopadu mohou rodiny nebo zákonní zástupci dětí zažádat na magistrátu města o příspěvek na mimoškolní aktivity. Maximální výše příspěvku na jedno dítě je pět tisíc korun.

Fond pomoci olomouckým dětem zřizuje město. Vychází z Koncepce rodinné politiky a jeho cílem je odstranit znevýhodnění žáků základních škol z nízkopříjmových rodin.

„Příspěvek slouží na úhradu volnočasových kroužků, školních společensko-kulturních akcí, pobytů na škole v přírodě nebo pobytů na lyžařském kurzu,“ vyjmenoval možnosti fondu náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

O finanční podporu z Fondu pomoci olomouckým dětem mohou žádat žáci plnící povinnou školní docházku s trvalým pobytem na území města Olomouce. Celkové měsíční příjmy v domácnosti žadatele nesmí přesáhnout 2,7 násobek životního minima na člena domácnosti a dítě nesmí mít neomluvenou absenci.

Fond je nezávislý na rozpočtu města, které prostřednictvím oddělení hospodářského rozvoje oslovuje olomoucké firmy, aby do pomoci olomouckým dětem zapojily vlastní prostředky. O přidělení příspěvku rozhoduje odborná komise.

Přílohy:

16. října 2017 (po)